Foto: Pixabay

Liječnici stalno upozoravaju koliko je hrana važna za naše zdravlje. Ipak, danas više ne možemo biti sigurni što je stvarno zdrava hrana, jer je dosta proizvoda genetski modificirano.

Poznati američki onkolog posebno je upozorio na četiri vrste namirnica za koje se sumnja da su kancerogene, jer postoje indikacije da su u 99 posto slučajeva zatrovane i modificirane.

Dimljena i kisela hrana

Problem s ovim namirnicama jeste to što sadrže mnogo nitrata i konzervansa, za koje se zna da nisu zdravi, a znanstvenici su pronašli i neke veze s nastankom raka.

Mesne prerađevine i hrana s roštilja

Velike količine soli i aditiva su razlog da ovim namirnicama kažete NE. Uostalom, čak je i Svjetska zdravstvena organizacija potvrdila da mesne prerađevine mogu biti uzrok raka.

Bijelo brašno

Znanstvenici tvrde da rafinirano bijelo brašno nije zdravo zbog velike količine ugljikohidrata koje sadrži, a upravo to je ono što može izazvati nastanak raka u tijelu ili da ga hrani ukoliko već postoji.

Soja

Soja je proizvod koji je najčešće genetski modificiran. Stručnjaci upozoravaju da je jako teško pronaći soju koja nije prošla štetne procese obrade i da zato strogo vodite računa gdje je kupujete.

Napominjemo da zdrava prehrana ne pomaže samo u sprečavanju kancerogenih oboljenja, već i srčanih i mnogih drugih.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> LUDO HRABAR! VADIO GRANATE GOLIM RUKAMA: Jedini ratnik kojeg su odlikovala čak tri predsjednika; Tuđman ga OBOŽAVAO!
>>> Nabavite ovaj cvijet: Tjerat će komarce, ose i muhe cijelo ljeto
>>> (FOTO) STANKOVIĆ IZNENADIO HADŽIHAFIZBEGOVIĆA: Pokazao mu fotografiju na kojoj drži tri prsta u zraku
>>> Javni poziv Emiru Hadžihafizbegoviću: Od koje svoje pjesme bi se Thompson trebao ograditi?
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!