Dan Aridor, predsjednik uprave kompanije Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi), koja je osnovana 2000. godine u Izraelu, tvrdi da će za godinu njegova tvrtka ponuditi lijek za rak bez nuspojava.

Lijek je nazvan MuTaTo (multi-target toxin), a istraživači su kazali da je to u suštini antibiotik protiv raka. Ovaj antibiotik istovremeno koristi kombinaciju peptida za svaku stanicu raka, kao i jak otrov koji će ubiti sve njegove stanice.

“Naš lijek protiv raka će biti učinkovit od prvog dana, koristit će se nekoliko tjedana i neće imati nikakve, čak ni minimalne nuspojave. Prodavat će se po znatno nižoj cijeni od većine drugih tretmana na tržištu”, rekao je Aridor.

Jerusalem post je izvijestio da se lijek za rak temelji na takozvanoj SoAP tehnologiji.

Trenutno su u pripremi laboratorijski eksperimenti na miševima, a prema najavama znanstvenika, MuTaTo bi trebao postati personalizirani tretman protiv raka.

Drugim riječima, biopsijom će se od svakog pacijenta uzeti dio tkiva i prema tome će mu biti određena terapija.

Inače, ovaj tim znanstvenika osvojio je prošle godine Nobelovu nagradu za svoj rad na prikazu faga (bakteriofaga) u usmjerenoj evoluciji novih proteina, posebno za proizvodnju terapijskih sredstava za antitijela


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Šačica ekstremnih ljevičara prosvjedovala ispred Tuđmanovog spomenika, policija ih polovicu pohvatala
>>> PROCURILA SNIMKA NAJNOVIJEG MONSTRUMA RUSKE VOJSKE: Pentagon je mislio da blefiraju, ali Rusi su kreirali oružje budućnosti
>>> Hrvat iz Nürnberga: U Hrvatsku sam povezao Njemicu, a ono što se kasnije dogodilo ću pamtiti čitav život
>>> TRAŽE POVLAČENJE S TRŽIŠTA Ove Nikeove tenisice uzrujale su muslimane
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!