Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

Individualan holistički pristup svakom pojedincu je nužna pretpostavka zdravlju!

Zaključak je uspješno održane 3. iskustvene konferencija „Kako umom i prirodnim metodama do zdravlja?“u subotu u Zagrebu.

U Zagrebu je nakon godinu dana iznova održana zdrava konferencija o mentalnom i fizičkom zdravlju – sa stručnjacima i predavačima koji su nošeni na valu pozitivne psihologije, coachinga, aromaterapije, wellnessa, zdrave prehrane i holističkog pristupa zdravlju, podijelili svoje znanja sudionicima i zajedno ga proširili diljem Hrvatske.

U organizaciji tvrtke Lotusmedia d.o.o., udruge Samo Pozitivno i portala Samopozitivno.com ova je konferencija i ovaj put okupila top vrhunske stručnjake koji žive i djeluju kroz prirodne ali i znanstveno dokazane metode  i nesebično prenašaju svoje znanje drugima.

Holistički pristup zdravlju zahtjeva balans uma, duha, tijela i znanje o tome kako kontrolirati emocije i obnavljati vlastitu energiju.

Za to je potrebna svjesnost i rad na sebi u sadašnjem trenutku te individualan pristup svakom čovjeku.

U ozračju znanja i iskustava u panel diskusiji pod nazivom „Kako svjesno kontrolirati emocionalno i fizičko zdravlje?“sudionici su imali priliku čuti i iskusiti prenesena znanja stručnjakinja koje prakticiraju učinkovita rješenja samopomoći koristeći prirodne metode koje njima i njihovim klijentima daju odlične rezultate.

Mag. pharm. Mara Doljak začetnica Aroma akademije u Hrvatskoj i vlasnica Aromara d.o.o.i njezina učenica i wellness terapeutkinja Anamarija Pažin Morović, uputile su sudionike u esencije eteričnih ulja i njihovu moć da udahom eteričnih ulja povežu čovjeka s iskonskim prirodnim vrijednostima i stabiliziraju u trenu osjećaje napetosti, stresa i druga neadekvatna stanja.

Kroz metodu dodirom Access Barsa, sudionici su imali priliku osjetiti moć dodira i čuti i osjetiti od Mihaele Zagorščak instruktorice metode, kako se kroz dodir može osloboditi od negativnih misli i uvjerenja i potaknuti protok korisne energije.

Kako započeti najzdravije dan i kako održavati energiju uma i tijela na nivou zdravom prehranom, podsjetila je sudionike nutricionistkinja Zlata Polanec, a kako uzgojiti zdrave proizvode i živjeti od prirode uputila je sudionike Patricija Marić proizvođač vrhunskog maslinovog ulja i brenda Nono Remiđo te izvrsnih likera od ružinih latica, malina, kupina i jagoda i mnogih drugih proizvoda od voća i povrća.

Za kraj panela energetski terapeut i učiteljica Pelowah metode donesene u Hrvatsku iz daleke Australije, Snježana Dragičević je naučila sudionike kako se brzo povezati kroz osjetila s majkom Zemljom, uzemljila ih i fizički potaknula na dobro raspoloženje.

Nadalje kroz slijed iskustvenih radionica, izvrsnu hranu i delicije sponzora i pokrovitelja konferencije, sudionici su se upoznali detaljnije s terapijom pisanja, s metodom Acces Barsa i eteričnim uljima u konkretnoj primjeni, za što su bile zadužene blogerica Jelena Kuzmić,  Mihaela Zagorščak i Anamarija Pažin Morović kroz svoje radionice : „Kreativno pisanje kao kanalizacija stresa” „Bars-terapija dodirom“ i „Eteričnim uljima do mira u sebi“.

Kroz 70-minutnu radionicu NLP coacha Mare Majstorović pod nazivom „Kako snagom uma do zdravih navika“„i POY coaching game alat, sudionici su dobili nove uvide u mogućnosti kontrole uma nad navikama kroz međusobnu interakciju i postavljeni akcijski plan.

Kroz 70-minutnu radionicu NLP coacha Mare Majstorović pod nazivom „Kako snagom uma do zdravih navika“„i POY coaching game alat, sudionici su dobili nove uvide u mogućnosti kontrole uma nad navikama kroz međusobnu interakciju i postavljeni akcijski plan.

Kraj konferencije začinili su pozitivnom psihologijom i njezinim čarima i  motivacijski govorom o pozitivnim mislima coacherica, konzultantica, trenerica, poduzetnica i putopisac Ivana Štulić te Life coach Maja Prović, a zvuko terapija s najstarijim instrumentom na svijetu didžeriduom, kojim je upravljao Damir Dragičević umjetnički Vick Didgeridoo je bila vrhunac konferencije i iskustvo za pamćenje koje je oduševilo sudionike.

Svi sudionici konferencije nakon ovog službenog dijela sudjelovali su u upoznavanju i kušanju proizvoda Bošnjak Beer & Gin, proizvođača prirodnih enzima Davora Jelisića, zdravih proizvoda OPG BekavacOPG Vanđelić i OPG Grgić kao i u nagradnom darivanju mnogobrojnih sponzora, Novi spa hotels &resortLinea SnellaAromaraIločki podrumiPodrumi MarijaEurcoOPG Ivan BekavacLaurus Slow Spa, foto studio Tomislav Valent, udruga Samo Pozitivno, astrologinja Julijana OremovićMaja Prović , Mara DoljakIvana Štulić,  i Mara Majstorović.

U fenomenalnom ozračju prepunom dobre, zdrave i pozitivne energije, unaprijed je dogovoren  susret za iduću godinu kojem se svi sudionici itekako raduju, a organizatori očekuju još veći interes.

Komentari

Komentari