Utorak, 11 kolovoza, 2020

DJELOTVORNIJE OD ASPIRINA: Trešnje su nevjerojatan Božji dar iz prirode!

Ako postoji prirodni lijek s drveta, onda bi to najprije mogle biti trešnje. Ovi ukusni plodovi jačaju imunitet, krvnu sliku, kosti, dobre su za srce i želudac. Manje je poznato da se trešnje smatraju i prirodnim sredstvom za ublažavanje reume. Naime, trešnje smanjuju razinu mokraćne kiseline i na taj način umiruju upalu zglobova i bolove.

Zbog osobine da eliminiraju višak mokraćne kiseline, trešnje su idealan suborac za one koji pate od gihta ili artritisa.

Smatra se čak da je 20 trešanja 10 puta djelotvornije od aspirina. Također, ističe se da trešnje imaju i izuzetno antiinfektivno djelovanje i da kao bogata riznica antioksidanata usporavaju utjecaj uzročnika starenja.

Iako je sastav trešanja presudan za njihovu hranljivost i utjecaj na zdravlje, važna je i njihova boja. U tamnijim trešnjama nalazi se više antocijanidina, koji ima kozmetičko djelovanje.

Fitokemikalije odgovorne za tamnu boju trešanja jačaju vezivno tkivo i sprječavaju nastanak bora tako što uništavaju štetne enzime koji kožu čine starom i naboranom. Također, trešnje se smatraju efikasnim u sprječavanju formiranja i taloženja celulita.

Inače, bez obzira na boju, trešnje pomoću zaštitnih kiselina i voćnog šećera potiču rad želudca, crijeva i gušterače i time poboljšavaju probavu. Tome doprinosi i bogati udio vlakana koje sadrže.

Trešnje utječu i na eliminaciju viška vode iz organizma i zato rasterećuju srce i krvotok te aktiviraju jetru i bubrege.

Osim toga, bakteriološke supstance u trešnjama sprječavaju stvaranje zubnih naslaga i tako mogu da spriječe nastanak karijesa i probleme s desnima.

Šaka trešanja na dan doprinosi relaksaciji poslije napornog rada i poboljšava koncentraciju. Onima koji pate od kamena u bubrezima ili mokraćnim kanalima dobro će doći čaj od peteljki trešanja. U litri vode skuhajte šaku prosušenih peteljki i pijte tijekom dana nezaslađeno


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> (VIDEO) MILIJUNI POGLEDALI SNIMKU: Je li ovo razlog katastrofalnih pogrešaka vratara Liverpoola?

>>> NEĆETE VJEROVATI KOJE IME JE DALA DJETETU: Sud roditeljima 14-mjesečnog dječaka naložio da mu promijene ime

>>> 27. svibnja 1945. Koncentracijski logori smrti – kako su partizani izvršili genocid nad 500.000 Nijemaca?

>>> (VIDEO) ISMIJAVAO ISUSA: Česi potjerali notornog Frljića, prekinuli ”predstavu”

Komentari

Komentari