Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

Božji dar iz prirode: Znate li što obična zelena salata može učiniti za vaš organizam?

Podijeli

Proljeće zna umoriti čovjeka, pa nemoć postaje jedino što osjećamo. Oni koji pomno slušaju svoje tijelo osjetit će potrebu za svježim povrćem. Stoga ne odoljevajte – iskoristite blago prirode i u prvim proljetnim danima jedite velike količine zelene salate i rotkvice.

Evo na koji način ona pomaže organizmu:

– Poboljšava probavu, što znači da iz tijela izbacuje sve otrove nagomilane tijekom zime.

– Ima samo 12 kalorija i pregršt vlakana što znači da uopće ne deblja i samim tim ne opterećuje organizam.

– Vrlo je dobra za srce zato što je bogata vitaminom C i beta karotenom, sprječavajući oksidaciju kolesterola, što opet sprječava formiranje plaka na arterijama. Znači da čisti krv.

– Sprječava pojavu najtežih bolesti poput raka, jer organizam oslobađa od kiselosti. Zbog održavanja dobre razine između baznog i kiselog u organizmu, zelena salata će vam dati dodatnu energiju.

– Blagotvorno djeluje na opuštanje cijelog tijela jer u sebi sadrži laktukarij, što uvjetuje dobar san i općenito liječenje nesanice.

– Rotkvice u zelenoj salati su pravo blago. Pune su vitamina C, folne kiseline, što pomaže u liječenju raka kao i čišćenju debelog crijeva, bubrega i želuca.

Savjet plus:

Ako u zelenu salatu s rotkvicama ubacite 3 do 4 lista svježeg špinata, mogli biste vrlo brzo izliječiti anemiju i to bez lijekova.

Ako zelenoj salati dodati nekoliko listova maslačka koji raste u vašem vrtu, mogli biste se osloboditi alergija, visokog kolesterola i bolesti žuči i jetre.

Vrlo je važno da sada, u ovim prvim danima proljeća jedete zelenu salatu obogaćenu rotkvicom, špinatom i listovima maslačka. To će doprinijeti boljem radu vašeg organizma i spriječiti pojavu najtežih bolesti, a pritom ćete se osloboditi kolesterola, viška kilograma i umora


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> KOLINDINI POSLJEDNJI POTEZI: Odlikovati će dvoje starih partizana
>>> Manchester City izbačen iz Lige prvaka na dvije godine: Evo što to znači za Dinamo
>>> HRVATI ĆE SE MORATI VRAĆATI IZ IRSKE? ‘Poljaci su se već počeli vraćati, otići će i Hrvati’
>>> TRAGEDIJA Mladi konobar koji je studirao u Rijeci pronađen mrtav
>>> Djelovanje bijelog luka za koje vjerojatno još niste čuli
Komentari

Najnovije