Četvrtak, 4 lipnja, 2020

SEZONA JE JAGODA: Napravite tortu s bijelom čokoladom i jagodama koja se ne peče!

Ono što ovu tortu čini toliko posebnom jest činjenica da vam sama priprema neće oduzeti previše vremena, a na kraju će se ipak svi diviti vašim slastičarskim sposobnostima. Zašto? Saznajte u nastavku!

Osim što se ne peče, ovu tortu jednostavno ćete spremiti u zamrzivač i čekati da se stisne. Dok čekate, vrijeme iskoristite za razmišljanje o dekoraciji. Dodati joj možete nožem ostruganu bijelu čokoladu, preljev od jagoda ili jednostavne, ali efektne svježe jagode.

Želite li pak dodatno obogatiti tortu, na dno možete dodati i usitnjene keksiće s maslacem. Ova torta idealna je za druženja s prijateljima na otvorenom, nakon dobrog roštilja. Zbog jednostavnih sastojaka i pripreme, idealna je za osvježenje za vrijeme proljetnih dana.

Potrebno vam je:

  1. 6 žumanjaka
  2. 250 g šećera
  3. 250 g jagoda
  4. 750 ml vrhnja za šlag
  5. 250 g bijele čokolade

Priprema:

  1. Istucite žumanjke i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavite je da se kuha na pari. Miješajte dok ne postane kremasto. Maknite s vatre i miksajte dok se ne ohladi.
  2. Operite jagode, uklonite listiće pa ih zgnječite vilicom.
  3. Istucite slatko vrhnje te ga dodajte u smjesu sa žumanjcima.
  4. Umiješajte i zgnječene jagode. Stavite smjesu u kalup za tortu.
  5. Ostavite u zamrzivaču preko noći.
  6. Sutradan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladite.
  7. Prelijte preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.

 

U slast!

Preneseno s miss gastro

 

Komentari

Komentari