Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

RODITELJI, OPREZ: 7 razloga zašto fotke vaše djece ne trebate stavljati online

Podijeli
Iako na prvi pogled zvuči nevino, fotografije vaše slatke djece objavljene online više nikad neće biti samo vaše.

Ne mora značiti da će se išta loše dogoditi, ali u vrijeme kada se sve odvija preko interneta, krađa identiteta i dostupnost sadržaja ljudima za koje ne znate ni tko su, ni s čim se bave ni s kakvim mentalnim bolestima se bore, sigurnije je zaštititi svoje dijete.

Nikad ne objavljujte lokaciju

Radi djetetove sigurnosti ako i dijelite fotografije na društvenim mrežama nemojte objavljivati lokaciju. Bilo da ste u školi, na plesu ili na plaži – ne objavljujte gdje ste jer ne želite da nepodobne osobe saznaju gdje se vaše dijete kreće, savjetuje portal Bright Side.

Nemojte dijeliti fotke dječjih hobija

Koliko god bili ponosni na svoje mališane – odolite porivu da dijelite fotografije njihovih hobija i interesa. Oni koji ih žele prevariti i namamiti tako dobivaju puno informacija o onome što dijete voli.

Fotke sa službenim informacijama

Možda zvuči privlačno objaviti putovnicu s puno žigova ili karticu koju ste nabavili djetetu, ali – službene informacije online put su do otkrivanja djetetova mjesta stanovanja.

Fotografije kraj automobila

Ne želite da bilo tko zna tko zna koliko vrijedan automobil imate, a pogotovo ako je riječ o autu vašeg djeteta. Također, tako slučajno možete objaviti i registraciju auta što također vodi do otkrivanja osobnih informacija.

Nikad, baš nikad ne objavljujte fotke polugolog ili golog djeteta

To je vama vjerojatno jako slatko, ali ljudi s određenim mentalnim bolestima i pedofili to vide na potpuno drugačiji način. Uostalom – danas, sutra vaše dijete će narasti i neće biti sretno što su na internetu objavljene njegove gole fotografije.

Razmišljajte o djetetovoj budućnosti

Danas se puno ne razmišlja o tome kako će naša djeca sutra gledati na objavljivanje svojih fotografija online. Vrlo je vjerojatno da im se neće svidjeti ni jedna od tih fotki, a i moguće je da će utjecati na njihovu budućnost. Ništa se ne može izbrisati s interneta, a nitko od nas ne želi da današnje fotografije na ikoji način štete u budućnosti djetetu, bilo poslovno ili društveno.

Ne objavljujte fotke s drugom djecom

Da biste objavili ovakve fotografije prvo biste trebali za dopuštenje pitati roditelje te djece. Ako se njihove informacije ukradu i iskoriste, vi ćete za to biti odgovorni. Ne samo to, ako se takav slučaj i dogodi, posljedice će biti puno opasnije i za dijete i za roditelje, a to im sigurno ne želite priuštiti.

Izvor: Novi zivot.net


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> VIJEST O KOJOJ SE ŠUTI! Novi incident kod Vukovara: Srpski ekstremist u Dalju napao hrvatskog policajca!
>>> GOTOVINA JE USTAŠA? Dejan Kovač izvrijeđao sve koji se zovu Ante
>>> STUDENTICA ‘OPRALA’ POLITIČARE: Srbi traže svoja prava u zemlji koju su krvnički mučili, a svaki Hrvat koji voli zemlju je ‘ustaša’
>>> Uhićeni napadači koji su izboli hrvatskog vojnika
Komentari

Najnovije