Srijeda, 1 travnja, 2020

Ocu prognozirali još šest mjeseci života: Evo što je napravio 8-godišnji sin kako bi ga spasio

Cao Yinpeng (8) dječak iz istočne Kine u dva mjeseca udebljao se 10 kilograma kako bi svome ocu mogao donirati koštanu srž.

U siječnju je ocu dijagnosticirana leukemija, a Cao će svojom donacijom tkiva spasiti njegov život. Liječnici su mu prognozirali još šest mjeseci života ukoliko ne ode na transplantaciju. Kako prenosi South China Morning Post, Cao je želio pomoći ocu darujući mu život, kao što ga je on darovao njemu.

Pripreme za operaciju

Dječak je svaki korak pomno isplanirao sa svojom obitelji. Budući da operacija zahtjevaminimalnu težinu od 45 kilograma za proizvodnju dovoljnih količina krvi, Cao je slijedio posebni režim prehrane i tjelovježbe kako bi se udebljao. Pripreme su započete u lipnju, a operacija je izvršena u srpnju ove godine. Njegov otac izvrsno se oporavlja, a dječak je naučio i kuhati kako bi brinuo o njemu.

Darivatelji koštane srži moraju biti između 18 i 45 godina starosti, ali u ovom slučaju učinjena je iznimka kako bi mladi donor pomogao spasiti život članu obitelji.

Izvor novi zivot.net


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Niko Kovač napokon je ‘prelomio’ što i kako dalje; ova odluka potpuno je neočekivana
>>> SRAMOTNO Dubrovački portal o Thompsonovom koncertu na Stradunu: “ZDS nije poklič pod kojim se branio Dubrovnik nego se ubijalo i razaralo”
>>> DOMAZET LOŠO: ‘Iza Kolinde stoji okultni svijet. Ona sve radi po masonskim i sotonističkim pravilima’
>>> Srbija hapsi “hrvatske špijune” koji su Kajkiću dostavljali podatke o ratnim zločincima!
Komentari

Komentari