snimka zaslona

OBITELJ OSTALA BEZ SVEGA: U ožujku im stradao dom u Zagrebu pa su preselili u Glinu i doživjeli isto

Podijeli

Današnja tri snažna potresa koja su pogodila područje središnje Hrvatske nanijela su ogromne materijalne štete, a ozlijeđenih srećom nema. Iako je faza prikupljanja podataka s terena još uvijek u tijeku, neke obitelji već sada trpe strašne posljedice koje je iza sebe ostavio potres. 

Svjetska aplikacija za praćenje potresa do 9.30 zabilježila je više od 900 reakcija Hrvata koji su osjetili potres. Tako iz Petrinje pišu: “Prvi je dobro stresao, ali su od drugog popucali zidovi”, “crijep je popadao s kuće”, “strašno, ne ponovilo se”…

Mnogo ih se javilo i iz Siska te iz i mjesta Žabno, Topolovac, Strelečko, Hrastelnica, Lekenik, Pokupsko. Također iz Sunje, Topuskog, Kravarskog, Gvozda, Turopolja, Hrvatske Kostajnice, Oborova, Potoka, Orla, Šiljakovine…

Podrhtavanje tla se osjetilo i na području Gline gdje je teško oštećen dom obitelji Vertl. Obitelj se suočava s posljedicama potresa drugi put ove godine.

Obitelji Vertl u potresu u ožujku stradao je stan u Zagrebu nakon čega su iselili u Glinu gdje su ponovo doživjeli isto.

“Prije pol sedam je počelo tresti, isto kako je bilo u Zagrebu, sve… Tutnjava”, ispričala je Ljiljana Vertl za HRT.

U Glinu su došli nakon potresa u Zagrebu.

“Odmah smo došli nakon potresa u Zagrebu, tamo nam je sve uništeno. Došli smo ovdje i sad… Opet ispočetka, tako da ne znam… Preemotivno sve”, rekla je žena.

Na kući su im znatnije oštećeni krov i dimnjak, trebat će sanaciju. Oštećen je i jedan dio stražnje strane kuće. U kući su, kaže, popadale stvari.

 

Komentari

Najnovije