Utorak, 31 ožujka, 2020

NEMA TOGA ŠTO NE LIJEČI: Biljka koju treba jesti SVAKI, ali baš svaki dan!

Špinat je čarobna biljka, jer s njome neopisivo lako možete popraviti svoje zdravlje, a možete ga rabiti za ojačanje imuniteta, ali i kao zaštitnika od raka.

Dodavanje špinata u prehanu, jednostavna je metoda kojom se spriječava razvoj i rast kancerogenih stanica. Zeleno povrće saveznik je kojega morate svakodnevno imati na jelovniku. Uz špinat, kao korisne namirnice preporučuju se kelj, kupus te zelena salata. Radi se o namirnicama koje obiluju karotenoidom, pigmentnom koji ima antioksidativni učinak, a prema istraživanjima, takva hrana spriječava rak grla, usne šupljine i pluća te usporava rak dojke, prenosi dnevno.hr

Špinat se savjetuje i zbog vitamina K, važnog saveznika u održavanju zdravlja kostiju, a ovaj vitamin važan je zbog pravilne mineralizacije kostiju. Špinat je uz to dragocjen za probavu i čišćenje organizma. Utječe na ljepotu kose i noktiju, a koristiti ga zbog kalija, folata i magnehzija mogu i oni koji muku, muče s visokim tlakom.

Juha od špinata

Sastojci:

1 kg špinata

80 g ulja

30 g brašna

2 jaja

100 g kiselog mlijeka

limunov sok

sol

Priprema:

Špinat očistite, operite te narežite na rezance. Posolite ga pa ga propirjajte u zatvorenoj posudi. Čim omekša, dodajte brašno, pržite još malo pa dodajte vrelu vodu u količini koja vam je potrebna za juhu. Kuhajte još 10 min. Posebno umutite žumanjke, razrijedite ih žlicom hladne vode, dodajte kiselo mlijeko i limunov sok pa sve izlijte u  juhu i promiješajte. Juha od špinata je ukusna i dobra dok je topla. Za ovu juhu umjesto ulja možete upotrijebiti i maslac-juha će biti još ukusnija.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PO UZORU NA TITA: Predrag Matić službeno promijenio ime
>>> DRSKI LOPOVI ŠOKIRALI SVEĆENIKA: Spalili mu auto i sef, a Knjigu krštenja polijevali vinom i Coca-Colom
>>> ŠKORO IZAŠAO IZ HDZ-a: ‘Politika je iz brige za opće dobro postala skrb za vlastiti probitak i održavanje na vlasti’
>>> Američka povjesničarka otkriva Hrvatima: Zbog ovog vam se divi cijeli svijet!
Komentari

Komentari