Utorak, 27 listopada, 2020

Mladi profesor gestom šokirao konobaricu, a svoje iskustvo podijelila je javno

Na portalu Knjiga čuda osvanula je divna objava djevojke koja radi u jednom kafiću.

Potaknuta događajem, svoje iskustvo podijelila je javno, a njezin status ‘lajkalo’ je na tisuće mladih koji su prepoznali što je osnovna bit školovanja osim znanja.

Bravo profesore, dali ste nam svima lekciju. Bez obzira na zanimanje, najvažnije zanimanje je biti čovjek i sagnuti se čovjeku u nevolji ma kakva god da bila. A objava ide ovako…

‘Radim u jednom kafiću u čijoj je blizini nekoliko fakulteta i srednjih škola. Svako jutro dolazi jedan profesor na kavu, mlad momak, nekih možda 26 godina. Svako jutro je gužva da moramo dvije raditi u smjeni.

To jutro kolegica javlja da neće moći doći, a gužva ogromna. Sve na mene palo, plivam u poslu, ne stižem sve, svi nekako nervozni i živčani, a taj profesor me totalno šokirao. U jednom trenutku diže se od svog stola, od svoje kave, prilazi mi, uzima od mene tacnu i kaže meni “stoj za šankom, ja ću na stolove!” Ostala sam u šoku.

I on oko stolova, posluživa, donosi posuđe, prazni pepeljare, poslužuje goste, a ja na šanku izbacujem. Ako dva sata kada je gužva pala, on ostavlja tacnu, plaća kavu, a ja mu zahvaljujem. On samo sa smješkom odgovara “radio sam i ja kao konobar da fakultet platim, znam kako ti je”, okrene se i ode. Volim ga!’


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ČUDO NEVIĐENO, CAPAK PREDVIĐA KRAJ PANDEMIJE: ‘To će najvjerojatnije biti završetak priče s koronavirusom’
>>> 6 znakova upozorenja da vam prijeti moždani udar
>>> ZAKON PREDVIĐA DO TRI GODINE ZATVORA: Zaustavi li vas policija, jedno je strogo zabranjeno
>>> DOKTORI NEMAJU DOBRE VIJESTI: Nakon korone, stiže epidemija raka?
Komentari

Komentari