Četvrtak, 28 svibnja, 2020

POLJE KRVAVIH RUŽA: Kapitalni književno-duhovni iskorak Marka Leskovara

U punoj dvorani općine Vinica predstavljena je knjiga “Polje krvavih ruža” autora Marka Leskovara, magistra teologije koji je ponikao u ovoj sredini. Knjiga je izdana u nakladi ZIGMA j.d.o.o. iz Otoka kod Vinkovaca, a domaćin svečanosti bio  je načelnik općine Vinica gospodin Marijan Kostanjevac.  U svojoj prigodnoj riječi načelnik Kostanjevac je izrazio svoje zadovoljstvo činjenicom kako je Marko Leskovar odlučio svoju prvu knjigu predstaviti u svojem rodnom mjestu. Zahvalio se svima koji su došli na promociju i svima onima koji su pomogli da Marko ostvari svoj životni san.

U ime nakladničke kuće “Zigma” govorio je glavni urednik Ilija Matić, a između ostaloga je kazao kako je Markova knjiga veliki doprinos suvremenoj hrvatskoj književnosti te kako se nada novom ukoričenom djelu ovog autora.

Govoreći o knjizi recenzent  magistar teologije i književnik Anto Pranjkić, inače član tima “Priznajem.hr”, je ocijenio kako ovo djelo nije samo literarno nego iscrpno duhovno promišljanje.

– Ova bi knjiga trebala biti jedan mali životni priručnik, koji daje odgovore na važna pitanja i kojega bi što češće trebali držati u rukama, između ostaloga, kazao je ovom prigodom Pranjkić i izrazio svoje zadovoljstvo kako je općina Vinica još za vrijeme Markovih studentskih dana prepoznala talent te mu dodjeljivala studentsku stipendiju.

Marko Leskovar rođen je 1986. godine u Varaždinu. Na Fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu magistrirao je teologiju. Danas živi i radi u Slovačkoj.

Autor: Priznajem.hr

Komentari

Komentari