Srijeda, 5 kolovoza, 2020

Kako odabrati savršenu lubenicu: Obvezno gledajte ovih pet znakova na kori i nema šanse da promašite

Iako na prvu sve izgledaju isto, pravim znalcima ne može se dogoditi da se kući vrate s nezrelom lubenicom

Lubenica je jedno od voća čija je kupovina pravi rulet. Izvana sve izgledaju vrlo slično, ali ne možete znati što vas čeka unutra. Ipak, postoje trikovi kako sa sigurnoću odabrati zrelu i ukusnu lubenicu u dućanu.

Gledajte pruge

Boja lubenice može ukazati ​​na zrelost ploda. Trebali biste odabrati lubenicu koja ima jak, konzistentan prugasti uzorak na kori. Zelene pruge trebaju biti tamnozelene, dok blijede trebaju biti kremaste, svijetložute boje. Ako je kora vrlo sjajna, lubenica vjerojatno nije dovoljno zrela, prenosi Magazin.hr

Provjerite mjesto rasta

Jedan od najvažnijih pokazatelja zrelosti lubenice jest boja na mjestu gdje lubenica raste. To je mjesto na kojemu je lubenica “sjedila” dok je rasla. U pravilu, zrela lubenica ima kremastu, žutu boju, dok nedovoljno zrele lubenice imaju bijelu ili svijetložutu boju.

Kucnite je

Lubenicu nekoliko puta nježno udarite ili kucnite te slušajte zvuk koji ona proizvodi. Ako zvuči duboko i šuplje, znači da ima više vode i da je zrela. U suprotnome, znači da je kora debela i gusta te plod još nije sazrio do kraja.

Birajte najtežu

Podignite svaku lubenicu dok ne pronađete onu koja je najteža. Kada se lubenica podigne, trebala bi biti teža nego što izgleda. Što je lubenica teža, to ima više vode i slađa je, piše Real Simple.

Gledajte oblik

Birajte lubenice koje su okrugle, a ne one koje su ovalne. Okrugle lubenice su slađe, dok su ovalne često pune vode i bezokusne. Također obratite pažnju na neobične kvrge na lubenici. Ako ima kvrge, neće biti ukusna.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> I ONA JE RASISTIČKI SIMBOL? U Kopenhagenu vandaliziran kip “Male sirene”
>>> ŠKORO GUBI TLO POD NOGAMA: Odrekao se bivših suradnika, optužio ih da lažu! Traži se javna isprika
>>> OGLASIO SE I THOMPSON, EVO ŠTO KAŽE KOGA BIRATI!
>>> Beroševa najnovija odluka raspalila Hrvate: ‘Sramota! Ovo treba kazniti zakonom…’
Komentari

Komentari