Utorak, 11 kolovoza, 2020

Dala novac oboljelim od raka: Maturanticu iz Bosne ismijali jer nije došla u haljini

Umjesto davanja novca za kupovinu skupe haljine, ova maturantica iz Bosne je isti odlučila donirati oboljelima od raka.

Maturantica Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” iz Kaknja u Bosni poklonila je novac namijenjen za maturalnu haljinu djeci oboljeloj od raka, a na malu maturu je došla u majici s natpisom “Novac dajem za djecu oboljelu od raka, a na maturu se može i bez haljine”.

Iako je svojom gestom pokazala da humanost postoji i da ima ljudi koji cijene prave vrijednosti, te se pridružila rijetkima koji su novac za maturu dali onima kojima je potrebniji, naišla je na nevjerojatne komentare.

Djevojka za pohvalu je, kako tvrdi njen otac, ostala bez pratnje na maturi, jer ju je majka njezinog prijatelja okarakterizirala kao “prosjački obučenu djevojku, koja je došla na maturu bez haljine.”

“Ovo je moja kćerka Lejan, maturantica Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju. Kao i svaki roditelj, čije je dijete maturant, dali smo novac kako bi si kupila svečanu graderobu za matursku noć. Nakon dva dana, Lejan je izrazila želju da taj novac da djeci koja se liječe od raka, smatrajući da je njima potrebniji od njene svečane garderobe za jednu noć. Naravno, kao roditelj smo je podržali, sretni i ponosni jer smo vidjeli plod našeg dugogodišnjeg odgoja. Na maturu je otišla u farmericama i majici.Vidjevši je tako skromno obučenu, majka dječaka, koji je trebao proći kroz grad zajedno s njom kao njen pratilac, zabranila je svom djetetu da obnaša ulogu njenog pratioca ismijavajući je i nazivajuci “prosjački obučenom koja je došla na maturu bez haljine”. Kada sam to čuo, pitao sam se šta je sa onom djecom koja nisu u stanju da priušte skupocjenu garderobu za tu noć?! Pitao sam se, ko smo mi da ocjenjujemo nečiji stajling, i čemu mi učimo svoju djecu?”, napisao je Enis Kozlić otac ove djevojke.

Izvor: novizivot.net


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> (VIDEO) Čupali su ga, a Cesare je zapomagao: Objavljeni potresne snimke odvođenja

>>> (VIDEO) PRESLATKO, OVO MORATE POGLEDATI: Najljepša snimka podrške Daliću i igračima

>>> O ČEMU SE RADI? Ruska tajna služba odbila zahtjev vatrenih zbog ”sigurnosnog rizika”

>>> (VIDEO) Stanovnici njemačkog mjesta uznemireni: Serijski ubojica šeta gradom?

Komentari

Komentari