Ponedjeljak, prosinac 9, 2019

Čudotvorna biljka iz Biblije liječi mnoge bolesti

Crni kim ili crni kumin (lat. Nigella sativa) porijeklom je iz jugozapadne Azije. Da ne bi bilo zabune, ova biljka nije u srodstvu s kimom kakvog poznajemo u našoj kuhinji i koji rado posipamo po kiflicama.

Sjemenke ove biljke koriste se više od 2000 godine u medicini, a nabaviti se mogu i u obliku ulja.

Crni kim liječi široki spektar tegoba: probavne smetnje, nadutost, oslabljenu jetru, migrenu, razne upale, snižava temperaturu, liječi gljivične, bakterijske i virusne infekcije, snižava šećer u krvi, pospješuje proizvodnju mlijeka kod dojilja, regulira hormone, liječi bronhitis, pomaže kod gripe, jača imunitet, pomaže kod kožnih oboljenja, poboljšava cirkulaciju, pomaže kod reume i multiple skleroze, ublažava simptome alergija, jača krvne žile itd. Čak navodno liječi i rak tako što direktno napada njegove stanice i uništava ih.

Učinak crnog kima znanstvenici su proučavali nekoliko stotina puta i svi se slažu kako je čudotvorna, jedna od najučinkovitijih ljekovitih biljaka.

Sjemenke crnog kima pronađene su u grobnici faraona Tutankamona, a tamo sigurno nisu završile slučajno. Ljekovitost crnog kima se spominje i u Bibliji te u Kuranu.

Izvor novizivot.net


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> KOVAČ JE DOBIO NAJODVRATNIJI OTKAZ U NOVIJOJ POVIJESTI NOGOMETA: Detalji o kojima gotovo nitko ne želi pričati
>>> VODITELJICA VIJESTI PRASNULA U SMIJEH KAD JE ON UŠAO: Pogledajte što ju je nasmijalo toliko da je brisala suze
>>> KAKAV ODGOVOR ŠKORE! U nekoliko rečenica ‘utišao’ Božinovića i prozvao Plenkovićevu vladu na odgovornost!
>>> DIJELITE DALJE! Nikola Kajkić dobio ozbiljne prijetnje
Komentari

Komentari