Četvrtak, 24 rujna, 2020

Svećenik usred crkve postavio mrtvački sanduk, a ono što se u njemu nalazilo šokiralo je vjernike!

U jednu malu župu došao je novi svećenik. Odmah je odlučio, da u prvih pet dana obilazi domove i obitelji, kako bi se predstavio župljanima pozivajući ih na njegovo prvo bogoslužje koje će održati u nedjelju.

Kada je nedjelja došla, crkva je bila potpuno prazna. Nitko nije došao. Onda je svećenik odlučio u lokalne novine stavi oglas. U oglasu je pisalo: “Zbog smrti crkve u našem gradu, svatko od nas je dužan prisustvovati njezinoj sahrani. Sahrana će se obaviti u nedjelju, poslije podne. Pružimo našoj crkvi pristojnu kršćansku sahranu.”

U nedjelju poslije podne veliko mnoštvo znatiželjnog svijeta okupilo se na “sahrani”. Ispred propovjedaonice u crkvi nalazio se, jedan zatvoren mrtvački sanduk okružen cvijećem. Kada je pastir održao svoju malu propovijed, uobičajnu za ovakve prilike, otvorio je sanduk i pozvao zajednicu, da priđu i odaju posljednju počast njihovoj preminuloj crkvi.

Ljudi su bili vrlo znatiželjni, da vide što je u sanduku, tj. Kako izgleda leš “mrtve crkve”, pa su počeli ustaju iu redu prilazili sanduku. Čim je pogledao u sanduk, svaki “ožalošćeni”, brzo je odvraćao svoj pogled i pognute glave, i sa osjećajem krivnje bi odlazio.

Svećenik je u sanduk postavio veliko ogledalo, u kojem je svatko mogao vidjeti svoj lik.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Beroš mijenja mjeru koju Hrvati najviše nevole? ‘Pričao sam s Capakom…’
>>> SLOVENIJA: Istražena još jedna masovna grobnica, među žrtvama je bilo žena i civila, bile su gole i s rukama vezanim iza leđa
>>> BOSANAC NAPRAVIO KAOS U NJEMAČKOJ: Vozio se izvana na vlaku koji ide 320 km/h!
>>> Nakon korona dolazi nešto još gore? Šef Rebra tvrdi: ‘Kad pandemija prođe…’
Komentari

Komentari