Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

PRVO UKAZANJE GOSPE U FATIMI: Strahovito važna poruka koju svijet ignorira!

Podijeli

Na današnji dan prije 103 godine dogodilo se jedno od najznačajnihih ukazanja Blažene Djevice Marije ikada u povijesti Crkve, ukazanje Gospe Fatimske trima malim pastirićima, Jacinti, Franji i Luciji. Na ovaj dan dobili smo i jednu od najvažnijih uputa za naš život: Svakodnevna molitva krunice, za koju će Gospa u kasnijim ukazanjima reći da je to jedno od dva POSLJEDNJA oružja koje nam Bog daje za obranu od Zloga u ovim vremenima. Što bi se dogodilo kad bi svi vjernici svijeta poslušali Gospu samo u ovoj poruci? Možemo samo zamisliti, a do tada uživamo u plodovima vlastitog neposluha dok ne osvijestimo zbilju i stvarnost ovih ukazanja, prenosi dnevno.hr

Evo kako je izgledalo to prvo ukazanje 13. svibnja 1917. godine:

‘Prvo su opazili dva svjetla, poput bljeska, a zatim Gospu. Lucija je ovako opisala: “Bila je to jedna Gospođa potpuno odjevena u bijelo, sjajnija od sunca, oko koje se širilo svjetlo sjajnije i blistavije od onog koje isijava kristalna posuda puna čiste vode obasjana zlatnim zrakama sunca. Njeno lice, neopisivo lijepo, nije bilo ni tužno ni veselo već ozbiljno. Ruke skupljene kao na molitvu, bile su nagnute i okrenute prema gore. Na desnoj ruci visjela joj je krunica.”

Gospa je razgovarala s Lucijom. Prvo je poručila, da se ne boje i da im ništa neće napraviti. Zamolila ih je da dolaze na isto mjesto svakog trinaestog dana u mjesecu, u isto to vrijeme, šest mjeseci zaredom. Gospa: “Hoćete li prikazati Bogu sva trpljenja koja vam želi poslati kao zadovoljštinu za grijehe kojima je uvrijeđen i kao molitvu za obraćenje grešnika?” Lucija: “Da,hoćemo.”

Gospa je pomacima ruku rasula prema njima jako svjetlo, koje im je prodrlo do najskrovitijih dijelova duša, pa su vidjeli sebe u Bogu, jasnije nego da su se promatrali u najboljem ogledalu. Nakon par trenutaka Gospa je nadodala: “Molite krunicu svaki dan kako biste izmolili mir svijetu i svršetak rata.”

Komentari

Najnovije