Nedjelja, prosinac 8, 2019

Ovim vrlo jednostavnim pokusom možete dokazati da je Biblija istinita

Odvija li se neki matematički formulirani fizikalni proces ili opisana kemijska reakcija pod utvrđenim uvjetima ili ne, ne može se riješiti raspravom za stolom već provjerljivim pokusom.

Za razliku od svih ostalih ideoloških i vjerskih spisa, Biblija navodi metode kojima se njezina istinitost može eksperimentalno dokazati. Tko ne ispituje samo filozofski, nego želi doći do istinskog uvjerenja, pozvan je izvesti pokus kojemu je jamac sam Bog:

“Neka knjiga zakona bude na ustima tvojim: razmišljaj o njoj danju i noću, kako bi vjerno držao sve što je u njoj napisano: samo ćeš tada biti sretan i uspjet ćeš u pothvatima” (Jš 1,8).

Taj se pokus, prema tome, sastoji od tri koraka:

  1. Upoznati opis pokusa: Najprije se radi o tome da se intenzivnim čitanjem uputimo u sadržaj Biblije.
  1. Izvedba pokusa: Drugim korakom sve usvojene upute treba pretvoriti u djelo.
  1. Provjera pokusnih podataka: Svi ljudi žele uspješan život u braku i obitelji, na poslu i u slobodnom vremenu. Pitanja savjetnicima u žutom tisku rječito svjedoče o tome. Nijedan psiholog, bračni savjetnik, industrijalac ili pak politički savjetnik ne raspolaže apsolutnim receptom za uspjeh. Jedino Sveto pismo, Biblija, pod navedenim uvjetima jamči uspjeh i mudro djelovanje.

Tko izvede takav pokus završni mu je račun uvijek pozitivan. Nema ni rizika ni gubitka, dakle nema izgubljenog uloga kao na lutriji ili gubitka na kamatama kao pri kreditima. Tko se uzda u Bibliju, uzda se u Boga i zbog toga će uvijek biti na veliku dobitku.

Autor: Werner Gitt/Novizivot.net


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ŠOK ZA KOLINDU: Pogledajte ankete, nema više podršku građana
>>> Pomogao starici da zamjeni probušenu gumu. Kada je stigao kući, TEK onda je shvatio
>>> IKE MANDURIĆ: Užasno je ovo što Kolinda radi
>>> (VIDEO) Srpske zastave, Titove majice, petokraka i Pupovac: Bujanec genijalno o ustanku u Srbu
Komentari

Komentari