Četvrtak, 9 srpnja, 2020

4 znaka koja otkrivaju vuka u ovčjem runu

Ovo su četiri načina po kojima možete otkriti vuka u ovčjem runu. Možda znate i peti način.

Hrane se sami

Vukovima u janjećoj koži nije stalo da nahrane ovcu, nego samo sebe. Oni stadu daju samo kockice šećera kako bi privukli dodatne žrtve. Ezekiel je to lijepo napisao: „Sine čovječji, prorokuj protiv Izraelovih pastira, prorokuj im i reci: Ovako govori Jahve Gospod: ‘Jao pastirima Izraelovim koji napasaju sami sebe! Ne moraju li pastiri napasati stado? Mlijekom se hranite, vunom odijevate, ovnove tovne koljete, a stada ne pasete.“ (Ez 34, 2-3)

Pastir se nikada ne treba zanimati samo za novac, jer on onda ne može biti pastor (1. Timotejeva 3, 3) jer pastor treba „biti besprigovoran: ne samoživ, ne jedljiv, ne vinu sklon, ni nasilju, ni prljavu dobitku.“ (Tit 1, 7).

Nepismeni su za Bibliju

Većina vukova ne poznaje Bibliju i svoju nepismenost pokazuju dok propovijedaju. Tekst uzimaju izvan konteksta i oko toga grade krivu priču. Na primjer, neki propovijedaju o krvavom mjesecu, propasti i datumima. Oni ignoriraju činjenicu, ili ju ne znaju, da je Isus rekao: „A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac“ (Mt 24, 36). Takvi propovjednici žele privući publiku kako bi si povećali prihode i prodali beskorisne knjige o kraju vremena.

Oni su vukovi svijeta

Neću reći o kome se radi no jedan je „pastor“ uhvaćen u bludništvu nekoliko puta, no svejedno ga vraćaju u službu, iako bi ga trebalo povući iz službe. Isus je rekao „Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? “ (Mt 7, 16).

Njihov životni stil oponaša bogate i slavne, i skandale za skandalom. Isus nas je upozorio kako: „Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati.“ (Mt 7, 18-20).

Puštaju druge vukove

Vuk će isto tako dopustiti bilo kome u crkvu, dokle god nisu u sukobu s glavnim vukom. Oni ne propovijedaju o potrebi za pokajanjem (napuštanju grijeha), o križu, o potrebi za promjenom, o nužnosti svetoga života i požrtvovnosti. Oni ne žele uvrijediti ovce zato što žele izgraditi veliko stado kako bi mogli ošišati još i više ovci. Oni puštaju preljubnike i slične grešnike koji nemaju vjersku disciplinu.

Zaključak

U današnje vrijeme ne manjka vukova u janjećoj koži. Pavao je rekao: „Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrava nauka, nego će sebi po vlastitim požudama nagomilavati učitelje kako im godi ušima“ (2. Tim 4, 3). Budite oprezni oko takvih vukova jer oni samo gledaju kako da podebljaju novčanik, nepismeni su za biblijske istine, imaju skandalozan životni stil, i ne propovijedaju o svetosti.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Mislav U./Novizivot.net; Izvor: Faithinthenews.com


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MISLILI STE DA JE GOTOVO? Stožer ima nove mjere, ulazit će se 1 po 1, uz osobnu se smije imati još samo 4 stvari…
>>> DALMACIJA NAPUŠTA HDZ? Nemaju riješena, tko će glasati za ovakvu listu?
>>> ĆAĆA ĆE NA SLOBODU? Ključni svjedokinja protiv Sanadera promijenila mišljenje, kaže da je bila pod pritiskom
>>> STOŽEROVE MJERE I DALJE PRIJETI: Pljuštat će kazne? Objavili što je ovog vikenda strogo zabranjeno
>>> Tko mora u karantenu kada doputuje u Njemačku?
Komentari

Komentari