Četvrtak, 27 veljače, 2020

Milan Ivkošić: Slovenijo, sjeti se da je i Beograd htio otimati

Predsjednik slovenskog parlamentarnog odbora za obranu Žan Mahnič bio je sazvao sjednicu odbora na kojoj bi se raspravljalo o “spremnosti slovenske vojske za slučaj zaoštravanja odnosa s Hrvatskom oko arbitražne presude o granici”. Slovenski premijer Miro Cerar pozvao je inicijatore sjednice da je otkažu. “Slovenija je odlučna u tome da se provede odluka arbitražnog suda, no to treba osigurati političkim sredstvima, temeljem vladavine prava i članstva u euroatlantskim integracijama”, rekao je Cerar, istaknuvši kako se “Slovenija zauzima za mirnu politku nenasilja”.
Isprva mi se činilo da je ta priča namještena kako bi se naglasila slovenska miroljubivost, ali i ozbiljnost i odlučnost kojom se odgovara na “drskost” Hrvatske. Ali nije, jer Mahnič nije poslušao Cerara pa će sjednicu održati.

Nevjerojatno je da slovenski političari ne shvaćaju kako namjeravaju oteti tuđe, hrvatsko more, i to na temelju arbitraže koju su Hrvati napustili i proglasili ništavnom upravo zbog toga što ju je Slovenija kompromitirala. Na tu prijetnju vojskom suvišno je odgovoriti da je Hrvatska vojska porazila neusporedivo jačeg protivnika koji nam je također htio oteti teritorij, ali prema beogradskoj velikosrpskoj arbitraži, prenosi vecernji.hr

Foto:Epa
Komentari

Komentari