Budnicom ulicama Knina počela je proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Budnica je počela u 7 sati, a izveo ju je Orkestar Oružanih snaga RH. Kod spomenika pobjede “Oluja 95” položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a zajednički vijenac položili su predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, kninski gradonačelnik Marko Jelić te te predstavnici udruga branitelja iz Domovinskog rata. Misu za poginule branitelje predvodit će vojni biskup, mons. Jure Bogdan.
U 9,15 sati bit će održan vojno akrobatski ceremonijalni program Počasno zaštitne bojne na Trgu Dr. Ante Starčevića te mimohod motocikla i motora, a u 9,20 sati čitanjem povjesnice o vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja”, imena poginulih i nestalih pripadnika u toj operaciji te minutom šutnje započet će program na kninskoj tvrđavi, prenosi vecernji.hr
U Knin su već pristigli brojni građani, a među njima su i brojni hrvatski branitelji i ratni vojni invalidi koji su 1995. sudjelovali u “Oluji”.

Foto Fah

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!