Nakon dating aplikacije, Facebook uvodi još jednu platformu

Podijeli

Popularna društvena mreža Facebook tijekom godine je uvela nekoliko noviteta, poput dating platforme, a sada je plasirana i glazbena video aplikacija – Collab kao konkurenciju platformi TikTok.

Facebook je upravo izbacio eksperimentalnu glazbenu aplikaciju Collab – neobičnu platformu koja je u beti bila od svibnja, prenosi TechCrunch.

U Collabu korisnici mogu stvarati kratkotrajne glazbene videe kombinirajući do tri nezavisna videa. Tako, na primjer, tri glazbenika mogu izvoditi različite dijelove pjesme i kombinirati ih u jedan video. Svaki video koji je napravljen tkođar je objavljen na javni Collab feed, gdje spot mogu slušati i ‘nadograđivati’ svi ostali korisnici.

Primjerice, ako vi snimite jedan dio pjesme i umiješate ga sa dva ostala koja pronađete na Collab feedu, dobit ćete jedinstvenu kombinaciju. Naravno, ako ste trol ili ne želite pjevati u kameru, možete miješati videe ostalih korisnika. Verge naglašava da je svaki korisnik spomenut kao sudionik u kolaboraciji.

Čak ni ne morate pokušavati uskladiti videe jer Collab uvodi alat koji automatski sinkronizira nekoliko dijelova pjesme. Kao što piše u opisu aplikacije: “Osigurat ćemo da vašim potezom prsta videi sviraju u savršenoj sinkronizaciji”.

Collab još nije izravno integriran u Facebook, no možete izbaciti gotov proizvod kao dio vašeg Storyja u Instagramu i drugim aplikacijama uključujući TikTok.

Collab je besplatan i moguće ga je preuzeti na Apple App Storeu.

Komentari

Najnovije