Google može snimati sve što ste rekli kada ste blizu svog pametnog telefona

Običan govor je dovoljan za aktiviranje snimanja, no postoji jednostavan način kako biste to čuli i obrisali

Ova funkcija omogućava glasovno pretraživanje, a također omogućuje preslušavanje i brisanje svih informacija koje prikuplja.

Može se naći na Google stranici povijesti, na dugom popisu snimaka. Kompanija ima posebnu audio stranicu, i drugu za aktivnosti na internetu, što će vam svuda pokazati da Google ima bilješke o vašem boravku na internetu.

Novi portal je uveden u lipnju 2015., što znači da je aktivan već godinu dana te da je vjerojatno pun raznih stvari za koje ste mislili da ste rekli u privatnosti. Lakše ćete shvatiti ako imate Android, koji se može aktivirati u bilo kojem trenutku ako jednostavno kažete: “OK, Google”.

No, vaše snimke možda tamo postoje i ako koristite neki drugi uređaj koji je u interakciji s korištenjem Googlea. Na stranici možete poslušati sve snimke.

Također možete vidjeti informacije o tome kako su zabilježene, bez obzira jesu li napravljene putem aplikacije Google ili na neki drugi način, kao i pročitati transkripciju onog što je rečeno, ako je to Google uspješno pretvorio u tekst.

Najlakši način da Google ne snima sve što se čuje je da se isključi virtualni asistent te da se nikada ne koristi glasovno pretraživanje.

No, ovo rješenje također ukazuje na glavni problem privatnosti i korištenja podataka – na ovaj se način lišavamo jedne od najkorisnijih stvari koja je ponuđena na Androidima ili pak korištenja Google pretraživanja.

NoviSvjetskiPoredak

Ne propustite

Istraživanje: Facebook vodi pojačanoj ljubomori i nepovjerenju u vezi Facebook ima jako veliku ulogu u ljubavnim vezama mladih, potiče i olakšava nadzor nad partnerima te...
Pristup aplikaciji WhatsApp u Europi bit će zabranjen mlađima od 16 Pristup aplikaciji za poruke WhatsApp bit će na području Europske unije zabranjen mlađima od 16 godi...
PROVJERITE MOBITEL, UPRAVO VAS ŠPIJNIRAJU? Popularna aplikacija optužena da špijunira svoje korisnike Ako je vjerovati najnovijem istraživanju kompanije Adguard, inače vrlo popularna GO Keyboard tipkovn...
Google potiho snima sve što vi govorite – Evo kako to čuti, izbrisati, i zaustaviti Zahvaljujući funkciji njihovog softvera za pretraživanje, Google bi mogao imati godine vaših snimlje...
Prati nas i ne propusti ekskluzive!