Subota, 6 lipnja, 2020

SREBRO ZA HRVATSKU U ZRAČNOJ PUŠKI Veliki uspjeh muške reprezentacije na Europskom prvenstvu u Mađarskoj

Hrvatska muška reprezentacija u gađanju zračnom puškom u sastavu Petar Gorša, Marin Čerina i Miran Maričić osvojila je srebrnu medalju u ekipnom natjecanju na Europskom prvenstvu u mađarskom Gyoru.

Hrvatski su strijelci u kvalifikacijama ostvarili treći rezultat da bi u četvrtfinalu bili uspješniji od Italije sa 624.7-621.1 krugova. U polufinalu su bili uspješniji od Mađarske sa 16-12, no u finalu su bolji bili strijelci iz Rusije sa 22-18.

Brončanu medalju osvojila je reprezentacija Mađarske.

Srebro u momčadskom dijelu druga je medalja za Hrvatsku u Gyoru, ranije je Gorša osvojio broncu u pojedinačnom natjecanju u gađanju zračnom puškom.

Hrvatske streljačice u sastavu Snježana Pejčić, Valentina Gustin i Tanja Perec nisu uspjele obraniti prošlogodišnje srebro iz Maribora. One su u kvalifikacijama zauzele tek 14. mjesto.

Zlato su osvojile Rumunjke, srebro Dankinje, a broncu Ukrajinke.

Obje hrvatske reprezentacije u zračnom pištolju zaustavljene su u četvrtfinalu. Bolji od strijelaca bili su Nijemci, a od streljačica Srpkinje.

Zlato kod pištoljaša osvojili su Ukrajinci, srebro Srbi, a broncu Nijemci, dok su kod pištoljašica zlato osvojile Ruskinje, srebro Nijemci, a broncu Srpkinje. Hina

Komentari

Komentari