Srbi zgroženi: Crnogorski komentator slavio pogodak bivšeg Dinamovca uz ‘Evo zore, evo dana’!

Podijeli

Ne smiruju se strasti otkako je prosrpska koalicija ”Za budućnost Crne Gore” osvojila većinu mandata u crnogorskom parlamentu uz još dvije građanske stranke, piše Večernji list.

Srpska je javnost sada ostala zgrožena i potezom komentatora Milutina Grgura, koji je pobjednički pogodak Fatosa Beqiraja proslavio povikom ”Evo zore, evo dana, evo Beća kapetana”.

Podsjetimo, nekadašnji napadač Dinama u utorak je u sudačkoj nadoknadi pogodio iz najstrože kazne za pobjedu s rezultatom 1:0 na gostovanju u Luksemburgu, a list Blic prenosi da je komentator Milutin Grgur gol slavio ”uz ustašku himnu”.

U ovom trenutku nije poznato je li Grgur namjerno parafrazirao ”Evo zore, evo dana, evo Jure i Bobana”, međutim Srbi su kao provokaciju doživjeli i to što je nedavno Radio-televizija Crne Gore usred jutarnjeg programa pustila pjesmu Marka Perkovića Thompsona.

Thompsonova pjesma ”Bojna Čavoglave” mogla se čuti i tijekom nedavnog velikog prosvjeda protiv nove vlasti u organizaciji Crnogorske patriotske organizacije, a snimke s YouTubea su otkrile da su mladi Crnogorci na Cetinju ustali i uz ”Sude mi” Miroslava Škore.

Komentari

Najnovije