REKORDER Roger Federer još jednom dokazao da je najbolji tenisač svih vremena

"Ponekad u počecima dođeš na vrh jer igraš odlično. Kasnije, pokušavaš to izboriti natrag i moraš se hrvati sa nekim drugim tko je zaslužio biti tamo, i kada si stariji osjećaš se kao da moraš uložiti dvostruki napor da bi to postigao. Tako da ovaj uspjeh možda znači najviše za mene i cijelu moju karijeru."

Izvor: Europe1

Roger Federer dodao je još jedan uspjeh svojoj karijeri koja prkosi godinama vrativši se na vrh svjetske ljestvice nakon 5 godina. Time je Federer postao najstariji broj 1. sa svojih 36 godina.

Preko Hassea do naslova najstarijeg broja 1. 

“Kakva je to nevjerojatna utrka i putovanje bilo za mene… postati svjetski broj 1.”, rekao je Federer, koji je osvojio 3 od posljednjih 5 Grand Slamova.

Pobjedom nad vodećim nizozemskim igračem Robinom Haaseom sa 4-6, 6-1, 6-1 u četvrtfinalu ABN AMRO Svjetskog turnira, znači da je Federer postao najstariji igrač, u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji je postao prvi na svjetskoj ljestvici, svrgnuvši tako Andrea Agassija, koji je držao rekord sa 33 godine.

“Postati broj 1. i uživati u tome sa 36 godina, skoro 37, je apsolutno ostvarenje sna”, rekao je Federer i nastavio, “Ne mogu vjerovati.”

Prvi put postao broj 1. prije 14 godina

Federer će ‘preskočiti’ 31-ogodišnjeg Rafaela Nadala na 1.mjestu kada se ljestvica ažurira u ponedjeljak.

Rekord se događa 5 godina nakon što je posljednji put Federer bio 1. na ATP ljestvici, a 14 godina otkad je prvi put postao broj 1.

“Ovaj uspjeh, jer sam malo stariji, je malo posebniji za mene, možda, jer puno toga je trebalo uložiti, puno toga je moralo biti ispravno da bih ovo postigao, i dogodilo se. Bilo je to iznimno zadovoljstvo.”, Federer je rekao.

Federer se malo zabavio na svoj račun na twitteru:

“Očigledno sam najstariji tenisač sa rankom 1. Netko mi je to možda već spomenuo ali imam problema sa sluhom.”

Drži i rekord najdužeg broja 1. 

U ponedjeljak, Federer će produžiti svoj rekord od 302 tjedna na vrhu ATP ljestvice, najduži otkad je počelo rangiranje 1973. godine. Pete Sampras je držao rekord od 286 tjedana na vrhu, a Novak Đoković je najbliži aktivni tenisač sa 223 tjedna na vrhu.

“Postati broj 1 je, ako ne i krajnji uspjeh u našem sportu.”, rekao je Federer.

“Ponekad u počecima dođeš na vrh jer igraš odlično. Kasnije, pokušavaš to izboriti natrag i moraš se hrvati sa nekim drugim tko je zaslužio biti tamo, i kada si stariji osjećaš se kao da moraš uložiti dvostruki napor da bi to postigao. Tako da ovaj uspjeh možda znači najviše za mene i cijelu moju karijeru.”

Izvor: http://www.espn.com

 

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.