Nedjelja, 31 svibnja, 2020

IPAK JE ISTINA: Zlatko Dalić napokon otkrio prave razloge; evo zašto je potjerao Kalinića kući!

Prema riječima hrvatskog reprezentativca Šime Vrsaljka na konferenciji za medije u hrvatskom kampu u Rusiji, atmosfera u reprezentaciji je fantastična, iako je danas Nikola Kalinić otišao iz reprezentacije. Izbornik Dalić je kazao da mu trebaju spremni igrači i da zato Kalinić više nije s reprezentacijom.

Iako je bilo najavljeno da će izbornik Zlatko Dalić dati izjavu o “slučaju Kalinić” na konferenciji za medije, ipak su se na njoj pojavili samo igrači, a Dalić je kasnije dao izjavu novinarima pred početak treninga reprezentacije u kampu u Roščinu.

Izbornik Zlatko Dalić objasnio je razloge zašto je Kalinića poslao kući te neće biti u momčadi u nastavku Svjetskog prvenstva. “Na utakmici s Nigerijom Nikola se zagrijavao, treba je igrati drugo poluvrijeme, ali je rekao da nije spreman ući i da je osjetio problem s leđima. To se isto ponovilo i protiv Brazila u Engleskoj, ni tada nije bio spreman i jučer na treningu je rekao da nije spreman za trening. Ja sam to prihvatio. Tri puta nisi spreman za trening, ja trebam spremne i zdrave igrače i ja sam jučer zaključio da ga pošaljem doma”, kazao je Dalić prije treninga reprezentacije.

Nakon te izjave izbornik nije želio odgovarati na novinarska pitanja, već je na odlasku prema terenu samo dobacio: “Hvala lijepa, sve sam rekao. Doviđenja.”

Na konferenciji za medije reprezentativci Šime Vrsaljko i Milan Badeljgovorili su o utakmici s Argentinom koja nas čeka u četvrtak. “Atmosfera je fantastična i aktualni događaj nas nije poremetio. Mi smo kao jedno i to se neće odraziti na ono što nas čeka na terenu. Pozitivno idemo dalje i pripremamo se za ono što nas čeka s Argentinom”, rekao je Vrsaljko na pitanje kakva je atmosfera s obzirom na današnje događaje.

Kalinić se danas spakirao i napustio kamp reprezentacije te otišao kući.

Nikola Kalinić je odbio ući u igru i zamijeniti Marija Mandžukića u 84. minuti dvoboja protiv Nigerije, navodeći kao razlog bolove u leđima. Izbornik nije želio tolerirati takvo ponašanje i odlučio se na najveću kaznu, izbacivanje iz reprezentacije.

Hrvatski izbornik je uoči puta u Rusiju poručio kako svi u hrvatskom taboru moraju ‘spustiti svoj ego’. Kalinić to očito nije uspio, a Dalić nije želio toleritrati njegovu nedisciplinu. Izbornik je povukao odlučan potez, jer je morao zaštititi svoj autoritet i atmosferu unutar momčadi, iako je ovaj incident sasvim sigurno pokvario idilu u ‘Šumskoj rapsodiji’, kampu u kojem su smješteni ‘vatreni’.

Hrvatsku u četvrtak očekuje najteža utakmicu u skupini protiv ‘ranjene’ Argentine u Njižnjem Novgorodu i šteta što se ovo dogodilo uoči utakmice u kojoj ‘Vatreni’ mogu osigurati plasman u osminu finala. “Vatreni” će do tada odraditi još jedan trening u Roščinu u utorak, a istog dana će putovati u Njižnji.

Za razliku od dosadašnjih izbornika, Dalić je uveo praksu da se u grad u kojem se igra utakmica putuje dva dana, a ne dan prije dvoboja. Hrvatska će u Njižnjem Novgorodu trenirati dan uoči susreta, koji je na rasporedu u četvrtak, 21. lipnja, s početkom u 20 sati. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> NIKOLA KALINIĆ POTJERAN IZ REPREZENTACIJE: Iz kampa je otišao jutros, otkriven razlog zbog kojeg ga je Dalić vratio kući

>>> Hrgović o Hrvatski boksačkom savezu: ‘Tim uhljebima, jugonostalgičarima i parazitima smeta sve što je hrvatsko’

>>> (VIDEO) POLICIJA DIGLA UZBUNU: Horde mladih muškaraca pokušavaju probiti hrvatsku granicu

>>> SRBIJA PONOVNO DESTABILIZIRA REGIJU? Vulin – Uložiti ćemo milijune eura u naoružavanje Srpskog entiteta u BiH

Komentari

Komentari