Nedjelja, 24 svibnja, 2020

VUČIĆ: Republika Srpska nije izmišljeno ime već ustavna kategorija BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Republika Srpske nije izmišljeno ime, već daytonska i ustavna kategorija i da je siguran da će ostati.

Komentirajući izjavu predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika za “Politiku” da će u slučaju osporavanja imena Republike Srpske pokrenuti inicijativu da se pored naziva Republika Srpska stavi crtica i dopiše – Zapadna Srbija, Vučić je rekao da je to razumio kao poruku kako nitko nema pravo mijenjati ime Srpske, prenosi Srna.

“Nisam pročitao intervju, ali ja razumijem da gospodin Dodik želi kazati da nitko ne može i nema prava mijenjati ime Republike Srpske koje je ustavom zagarantirano, za koje se narod borio i koje je daytonska kategorija”, rekao je Vučić novinarima u Minhenu.

On je istaknuo da Republika Srpska nije neko izmišljeno ime.

“To je daytonska kategorija i to je ustavna kategorija BiH. Tako da sam siguran da je Republika Srpska bila i da će Republika Srpska i ostati”, poručio je Vučić.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će na eventualnu inicijativu o promjeni imena Republike Srpske biti odgovoreno inicijativom da pored naziva Republika Srpska bude stavljena crtica i dopisano – zapadna Srbija./HMS/fah

Komentari

Komentari