Petak, 10 srpnja, 2020

Manolić: Blaž Kraljević ubijen po naredbi Gojka Šuška!

Gledajući i slušajući nedavno gostovanje Josipa Manolića u emisiji “Presing” urednika Dubravka Merlića na N1 televiziji od, neki bi rekli, “starog udbaša”, čuli smo nove, a zapravo stare i mnogima poznate informacije, često zastrašivanje od strane moćnika poput samog Manolića, koje se tiču daleke ali i ne tako daleke prošlosti života (ili smrti), na ovim našim prostorima.

U moru toga što je Manolić govorio na, naravno, dobro pripremljena pitanja Merlića kojemu ništa nije moglo promaći, a uoči objavljivanja nove knjige negdašnjeg prvog policajca Hrvatske, trenutno su najatraktivnija ona o, navodnom, sudjelovanju sadašnjeg čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka u tajnim poslovima nekadašnje UDBA-e, no dotakao se i dolaska na vlast Tuđmana u Hrvatskoj, njegov odnos sa Miloševićem….

Ipak, ono što je nama “zaparalo uši” je Manolićeva tvrdnja kako je za smrt Blaža Kraljevića, zapovjednika snaga HOS-a u BiH 9. kolovoza 1992. izravno odgovoran Gojko Šušak.

Kako je rekao u emisiji N1 televizije, Kraljević je ubijen nakon što je zapovijed za to izdao Gojko Šušak, tadašnji ministar obrane Republike Hrvatske, i to Mati Bobanu, koji je navodno organizirao izvršenje ovog zločina. Navodno, sve uz blagoslov Franje Tuđmana, tvrdi Manolić. Jer, kako je rekao, tadašnji predsjednik Hrvatske je nekoliko puta ustvrdio kako je “Šušak njegov najbolji ministar”, i tako nešto se nije moglo učiniti bez njegovog znanja.

Nije Manolićeva tvrdnja, izrečena u maniru prekaljenog obavještajca koji “zna sve”, nova, jer se o ovome dosta toga već reklo, ali se podudara sa tvrdnjama ratnog načelnika općine Trebinje Božidara Vučurevića koji je nedavno u sličnoj emisiji, rekao kako čuva dokumente o istom zločinu dodajući da se radi o jednom od “poslova” koje su u ratu obavljali nekadašnji “esdeseovci” sa nekadašnjim “hadezeovcima”.

Podsjetimo, Blaž Kraljević je ubijen nakon što je sa svojim snagama uspio zauzeti upravo Vučurevićevo Trebinje, deklarirajući svoju borbu onom za oslobađanje cijele BiH “sve do Drine”, nakon čega na njega počinju raznorazni napadi od strane onih kojim se ta i takva “hrvatska politika” u BiH nije sviđala. Sve je završeno njegovom brutalnom likvidacijom 9. kolovoza 1992. u Kruševu nadomak Čitluka u “unakrsnoj vatri snaga HVO i HOS-a”, kako je priopćeno.

Istraga o njegovom pogibiji vodi se od svibnja 2013. godine.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NEVJEROJATNO: Filmska pljačka svatova u Međugorju
>>> KAKO ĆE REAGIRATI SRBIJA? Den Haag traži uhićenje dvoje radikala
>>> HOSOVCI ŽESTOKO ODGOVORILI FUMIĆU: ‘Plačite i kukajte, tko vas *ebe! Mi slavimo!’
>>> STIŽU PUPOVČEVI ‘PLAĆENICI’: Evo kako ih dovlači na izbore za Europski parlament!
Komentari

Komentari