Srijeda, 5 kolovoza, 2020

Udruga veterana, vojnika i domoljuba održala je konferenciju projekta „Briga za bližnje“

Udruga veterana, vojnika i domoljuba održala je 08.07.2020. u Domu Tigrova u Rakitju početnu konferenciju projekta „Briga za bližnje“, koji provodi u sklopu poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“.

Predsjednik Udruge g. Dražen Hrženjak predstavio je projektne aktivnosti sudionicima konferencije te ih upoznao s očekivanim rezultatima projekta.

 

Cilj projekta „Briga za bližnje“ je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za 4 prethodno nezaposlene žene pripadnice ranjivih skupina te osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja. Projektom će se ujedno potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života za minimalno 24 krajnja korisnika (starijih osoba i/ili osoba u nepovoljnom položaju) s fokusom na članove obitelji poginulih, nestalih ili preminulih hrvatskih branitelja, koji će kroz 12 mjeseci primati uslugu pomoći i potpore u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti i kućanskih poslova.

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a uz 12 mjeseci zapošljavanja prethodno nezaposlenih žena na poslovima pružanja pomoći i podrške krajnjim korisnicima, ženama će se omogućiti besplatna edukacija kroz verificirane programe osposobljavanja, kako bi i nakon završetka projekta bila povećana njihova konkurentnost na tržištu rada.

Vrijednost projekta je 371.460,00 HRK, od čega je 85% sredstava osigurala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge Veterana, vojnika i domoljuba.

Komentari

Komentari