Subota, 29 veljače, 2020

Trump nakon napada poslao odlučne poruke, džihadisti ponovno prijete!

Američki predsjednik Donald Trump nakon najnovijeg terorističkog napada na London u tvitu je napisao da američki sudovi, koji su ukinuli njegove restrikcije ulazaka u SAD za stance, moraju promijeniti svoje odluke.

Trump je u subotu obećao i pomoć Britaniji. Trump je povodom toga  napisao na svom Tweeter profilu:

“Moramo biti pametni, budni i čvrsti. Sudovi nam moraju vratiti naša prava. Trebamo zabranu putovanja kao dodatnu razinu sigurnosti!”

Osam minuta kasnije u novom tvitu napisao je da će SAD učiniti što god može kako bi pomogao Londonu i Britaniji. Što god da SAD mogu učiniti kako bi pomogle Londonu i Ujedinjenom kraljevstvu, učiniti ćemo. S vama smo. Bog vas blagoslovio.

Iako je izazvao protivljenje pojedinih američkih udruga za građanske slobode, koje osuđuju Trumpa zbog navodnog iskorištavanja situacije, te pojedinih demokrata da čak svojom reakcijom potpiruje “strah i mržnju”, objave koje su neposredno nakon napada osvanule na društvenim mrežama potvrđuju Trumpove stavove.

Strah i mržnju potpiruju islamisti

Tko se na Twitteru pojavila stravična poruka: “Izvrši svoj džihad i kad si u Europi” – Do your jihad even while you are in Europe.

Foto:Twitter

Plakat poziva na ubijanje, a ispod njega stoji: “Mudžahedini nisu prestali napadati nevjernike u njihovim zemljama! Kao što su bili i obećali, napali su ponovo! Ono što slijedi bit će još gore, uz odobrenje Alaha”.

Ta je poruka osvanula na društvenim mrežama i kada se dogodio napad u ožujku.

 U terorističkom napadu u Londonu u subotu navečer ubijeno je, prema zadnjim podacima, šest osoba i ranjeno više od 30. Trojica napadača zaletjela su se velikom brzinom kombijem u pješake na London Bridgeu a potom su noževima napadali prolaznike na ulicama i posjetitelje obližnjih barova.

Policija je ubila trojicu napadača na području Borough Market areaa u blizini Londonskog mosta.

Napad je uslijedio uoči izbora 8. lipnja i manje od dva tjedna nakon samoubilačkog napada na manchesterskom koncertu američke pop pjevačice na kojem su ubijene 22 osobe

Autor.Ž.Sa/ Hina

Foto: Twitter

Komentari

Komentari