Subota, 6 lipnja, 2020

TINJAJUĆI SUKOB PREMIJERA I PREDSJEDNICE: Plenković poslao javnu poruku Kolindi

Upitan za kritike koje je u komentaru na izvješće EK o provedbi njezinih prošlogodišnjih preporuka iznijela predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, premijer odgovara da ih »nije pretjerano doživio« te je siguran da su njezine ocjene dio priprema za kampanju za drugi mandat na Pantovčaku.

Predsjednica je, naime, ocijenila da je izvješće EK potvrdilo kako Hrvatska zaostaje i ne razvija se dinamikom koja bi joj omogućila hvatanje koraka ne samo s najrazvijenijim državama EU-a, nego i državama s kojima je do jučer bila izjednačena.

»Pa ne znam, nisam doživio baš nešto pretjerano te kritike, moram priznati. Predsjednica ima svoje stavove o pojedinim društvenim i političkim pitanjima, ona ih izražava na način na koji ih izražava. Siguran sam da se na taj način sprema za kampanju«, ustvrdio je premijer.

Naglašava pritom da se Vlada svaki dan suočava sa svim bitnim temama. »Ne treba nam neko posebno povećalo, tumač ili prevoditelj da nešto shvatimo što je u državi problem. To radimo svaki dan. Problema ima puno, mnoge nismo planirali, mnoge smo naslijedili, ali se držimo. I tako ćemo i nastaviti. I rješavat ćemo sve što možemo, u najboljem interesu hrvatskih građana«, poručio je. Hina

Komentari

Komentari