Utorak, 2 lipnja, 2020

Teroristički napad: Eksplozija uništila prozore na grčkoj SKAI TV

Eksplozivna naprava detonirala je u blizini zgrade grčke SKAI televizije u Ateni u ponedjeljak, razbivši pritom prozore na šest katova i prouzročivši veliku materijalnu štetu, ali na sreću nije bilo žrtava.

SKAI je jedna od najvećih grčkih televizija i dio medijske grupe koja uključuje radio postaju te suradnju s dnevnih novinama Kathimerini.

Policija je objavila kako se radi o eksplozivnoj napravi kućne izrade koja je eksplodirala u blizini zgrade SKAI TV noćas oko 02:35, nakon što su dvije medijske kuće primile pozive upozorenja. Na svojoj internetskoj stranici SKAI je objavio kako su uništeni prozori od prvog do šestog kata.

“Materijalna šteta je velika na gotovo svakom katu, najveća je na trećem i četvrtom, gdje su smješteni uredi zaposlenika”, napominju sa SKAI-a. “Slika je otužna. Spušteni stropovi srušili su se na pod, a prozori su razbijeni na komadiće”.

Manji napadi na institucije i tvrtke, policiju i političare nisu neuobičajeni u Grčkoj, koja ima dugu povijest političkog nasilja.

Grčka ministrica za civilnu zaštitu Olga Gerovassili rekla je za SKAI kako je ovo bio napad na demokraciju.

“Demokracija je, međutim, zaštićena i naravno nije ugrožena”, rekla je Gerovassili.

Voditelji i novinari jutarnjeg programa SKAI TV-a emisiju su vodili ispred zgrade.

SKAI-jev novinar rekao je kako se procjenjuje da je naprava sadržavala pet kilograma eksplozivnih materijala te da je bila je postavljena u uskoj uličici u blizini zgrade televizije.

(Hina) (fah)

Komentari

Komentari