Utorak, 14 srpnja, 2020

Što će biti s maturantima koji su izvikivali ustaške pozdrave na norijadi? Oglasila se ministrica

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je u Rijeci norijadu na kojoj se u srijedu moglo čuti povike ‘Za dom spremni’ i ‘Ajmo, ustaše’. ‘To je potpuno neprimjereno. Bez obzira o kakvom se događaju radi, pa i norijadi, treba jasno reći da je to neprihvatljivo. To treba osuditi bez obzira na dob tih ljudi. Treba raditi na tome i u obiteljskom okruženju, da se takve stvari ne događaju’, kaže ministrica

Na pitanje o kurikulumu povijesti koji bi i sam mogao biti jedan od problema s kojima se susreće hrvatsko društvo, ministrica kaže kako treba gledati unaprijed.

‘Ovaj kurikul koji je sada prihvaćen i koji ide od jeseni je takav da stvarno osuđuje ustaški režim, ali i sve druge totalitarne režime. To je jasno napisano i raspisano. Sigurna sam da ćemo kroz ove edukacije staviti naglasak na to da se učenike upućuje u povijesnu istinu. Nakon toga je na roditeljima da prepoznaju da se ne može biti građaninom Hrvatske i Europljaninom, a da se to ne uzme u obzir’, rekla je ministrica Divjak, prenosi N1.

‘To piše u hrvatskom Ustavu, nije nam trebala EU da to zapišemo. Samo se treba držati toga da se gradi ta svijesti’, kaže Divjak.

Što će biti s učenicima koji su sudjelovali u incidentima?

‘To je pitanje gdje se to dogodilo, jesu li punoljetni, tko je to registrirao, je li zaprimljena prijava… O konkretnim slučajevima ne znam ništa, ali naravno da uvijek tražimo informacije iz škole ukoliko je škola ta koja je nadležna za postupanje’, rekla je ministrica.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Napeto u Münchenu; igrači Bayerna održali su tajni sastanak bez znanja trenera Nike Kovača
>>> Ivan Hrstić: Josipović branio oca, a na koncu optužio sam sebe
>>> Vojko Obersnel izgubio živce, opsovao pred reporterom N1
>>> STATUS JEDNOG bivšeg HDZ-ovca OSVAJA INTERNET! Pogledajte kako je otpilio Plenkovićev poziv na skup s Angelom Merkel
Komentari

Komentari