Subota, 8 kolovoza, 2020

Spriječen pokušaj prosvjednika da blokiraju autocestu u Vojvodini, raste zaraza

Nekoliko stotina prosvjednika u Novome Sadu pokušalo je u petak predvečer blokirati autocestu Subotica-Beograd, ali ih je u tome spriječio kordon policije, dok istodobno raste broj zaraženih koronavirusom u Vojvodini, što je povod svakodnevnih prosvjeda.

Građani su se sjeli ispred kordona uzvikujući “isti smo narod”, no nisu se pokušavali probiti kroz postrojene pripadnike žandarmerije, prenio je portal „021.rs“.

Oko 21 sat prosvjednici su se vratili u središte grada odakle u pošli oko 18 sati.

Tijekom prosvjedne šetnje nije bilo incidenata, uzvikivale su se parole protiv režima Aleksandra Vučića.

Novosadski portal navodi da je osnovni zahtjevi prosvjeda ostavke direktora policije Vladimira Rebića, ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Građani traže i ostavke članova Kriznog stožera srbijanske vlade za suzbijanje epidemije koronavirusa, te da se objavi koliko je točno ljudi umrlo i oboljelo od koronavirusa jer se već danima u javnosti spekulira o puno većem broju od službeno objavljenih.

Vojvođanski mediji ranije su prenijeli kako u Pokrajini raste broj zaraženih koronavirusom.

Pokrajinski tajnik za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je od početka epidemije četvrtak bio najgori dan u Vojvodini, kad je riječ o broju novozaraženih i umrlih od virusa.

“Od posljednjeg presjeka, do sada, u Vojvodini je od Covida-19 umrlo četvero ljudi, što je najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije”, naveo je Gojković.

On je dodao da se u Pokrajini već četiri dana bilježi troznamenkasti broj novozaraženih.

“Jučer smo imali najviše zaraženih – 122”, rekao je Gojković i naglasio da je su covid centri u Vojvodini skoro puni.

 

(Hina)fag

Komentari

Komentari