Subota, 25 siječnja, 2020

ŠPRAJC RAZVALIO JAKOVČIĆA ZBOG ULJANIKA: ‘Možete li zamisliti gosta koji bi htio doći u luksuzni hotel s pogledom na brodogradilište?’

‘Naime, nijedna druga komercijalna banka ne bi pristala na takav aranžman, ali kako je HPB državna banka prijateljsko uvjeravanje članova Uprave dalo je rezultata’

Radnici Uljanika dobit će plaće, najavio je na Vladi premijer Andrej Plenković, a voditelj RTL-a Zoran Šprajc u svom je stilu prokomentirao događaje oko Uljanika. Plaće će radnicima, doznaje RTL, vjerojatno biti isplaćene iz depozita koje Uljanik, kao osiguranje svojih golemih kredita, ima kod Hrvatske poštanske banke.

“Niti jedna druga komercijalna banka ne bi pristala na takav aranžman, ali kako je HPB državna banka prijateljsko uvjeravanje članova Uprave dalo je rezultata”, posprdno je dodao Šprajc. U međuvremenu je objavljeno nekoliko zanimljivih činjenica koje bi mogle pomoći budućim kroničarima propasti Uljanika.

Uljanik u ogromnom gubitku

Frenki Laušić iz Jutarnjeg lista proučio je izvješće o poslovanju Uljanik grupe i izračunao da je posljednjih desetak godina na svakom isporučenom brodu Uljanik imao 100 milijuna kuna gubitka. “Brod, po brod, sto po sto i 2017. smo marljivim radom stigli do ukupnog gubitka od milijardu i 800 milijuna kuna,” našalio se Šprajc.

“Svih tih godina dok su se skupljali gubici nijedan član uprave, nijedan sindikalni lider, nijedan IDS-ov dužnosnik, nijedan vladin ministar na te gubitke nije ni trepnuo,” ističe Šprajc. Ilko Čimić, novinar portala Index.hr analizirao je pak poslovanje grupe Afarak sa sjedištem u Helsinkiju čiji je većinski vlasnik Danko Končar.

Izdašne naknade za Jakovčića

Čimić je utvrdio da je bivši Istarski župan, počasni predjednik IDS-a, IDS-ov eurozastupnik i gospodar Istre Ivan Jakovčić na funkciji člana Nadzornog odbora u toj Končarevoj tvrtki posljednjih pet godina ukupno primio oko 2,2 milijuna kuna raznih naknada, prenosi danas.hr

“Negdje dok je primao te naknade Jakovčić je vizionarski izjavio kako brodogradilište Uljanik treba izmjestiti iz Pulskog zaljeva. Danko Končar nakon toga je odabran kao strateški partner Uljanika, ali nakon što je u Jakovčića uložio 2,2 milijuna kuna u Uljanik još nije uložio ni kune, a po svemu sudeći i neće”, rekao je Šprajc.

Pogodovanje hotelijerima urbanističkim planom Pule

Na kraju jedan RTL-ov gledatelj iz Pule skrenuo je pozornost na urbanistički plan grada Pule koji na otoku Katarina predviđa hotel s 4-5 zvjezdica i još neke turističke sadržaje. Super projekt koji ima jednu nezgodnu manu, a ta je da je brodgradilište Uljanik udaljeno jedva nekih 800 metara.

“Na poluotoku Musil, urbanistički plan također predviđa luksuzni hotel i još neke turističke sadržaje, ali i on ima jednu nezgodnu manu. Brodogradilište Uljanik udaljeno je jedva nekih 900 metara”, ironično je ustvrdio Šprajc.

“Možete li zamisliti gosta koji bi htio doći u luksuzni hotel s pogledom na brodogradilište? Naravno da ne možete, ali to nije zamislio ni onaj koji je radio urbanistički plan”, sa smiješkom je zaključio Šprajc.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> TIHI PUČ U HDZU: Evo tko u stranci nije bio za kažnjavanje Darka Milinovića

>>> Roman Leljak: Amerikanci su Židovima u ožujku 1945. potvrdili da su Jasenovac okupirali Titovi partizani

>>> Miletić moli stranku Pametno da ga ne napušta u ovim trenucima

Komentari

Komentari