Utorak, 1 prosinca, 2020

SDA o Dodikovoj izjavi: To je ‘izravan udar na Daytonski mirovni sporazum’

”Dodik bi morao znati da Bosna i Hercegovina nije nastala ‘udruživanjem’, niti se može ‘razdružiti’. Naročito se to ne može postići srpsko-hrvatskim dogovorom u zemlji u kojoj Bošnjaci čine više od polovine stanovništva”, navodi u priopćenju za javnost SDA.

Naime, stranka Bakira Izetbegovića reagirala je na izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će Srbi i Hrvati tražiti da BiH funkcionira onako kako oni žele i da će, ukoliko se to ne ostvari, tražiti “razdruživanje”.

SDA navodi kako je to ”izravan udar na Daytonski mirovni sporazum”. ”Dogovor o funkcioniranju BiH postignut je u Daytonu i stoga Dodik, kao i svi ostali, ima obvezu da poštuje Ustav i zakone proistekle iz tog sporazuma”, smatraju u SDA.

Dodali su kako će svaki Dodikov konkretan potez protiv Daytonskog sporazuma značiti odustajanje od njega, a samim time i vraćanje na stanje prije Daytona, odnosno na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

SDA dodaje kako svaki srpsko-hrvatski pokušaji “razdruživanja” BiH, od Cvetkovića i Mačeka, do dogovora Karadžića i Bobana narodima u ovoj zemlji su donosili samo ogromne tragedije.

“Rezultat u konačnici nije bio nestanak Bosne i Hercegovine, ali jest presuđivanje nosioca takvih politika pred međunarodnim sudovima”, zaključuju u Stranci demokratske akcije.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> ‘Leševi, leševi su posvuda’: Medicinski djelatnik snimio šokantne prizore
>>> Liječnica iz Zagreba poslala važan apel: “Da gledate što gledamo mi, nabili bi si svi te maske na njonje!”
>>> Konačno je jasno zašto u hrvatskim bolnicama fali hrane i lijekova: Netko bi morao odgovarati za ovo
>>> Hebrang: ‘Kolege mi daju još tri mjeseca života, imam karcinom’
Komentari

Komentari