Ponedjeljak, 3 kolovoza, 2020

Sanadera novinari pitali od čega živi, evo što im je odgovorio

Ivo Sanader je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog ratnog profiterstva u slučaju Hypo, a sutkinja je rekla da državi treba vratiti 3,6 milijuna kuna. Kako mu je imovina blokirana, novinari su bivšeg premijera pitali od čega živi
Novinari su Sanadera dočekali ispred sudnice i rekli kako se ‘nameće pitanje’ od čega živi.

‘Nameće se pitanje? E pa kad se nameće pitanje, nađite odgovor na njega’, odbrusio im je Sanader, a snimku je objavio N1.

Uskok je Ivi Sanaderu zaplijenio imovinu vrijednu gotovo 30 milijuna kuna: 11,8 milijuna kuna na više od 70 računa koje su Sanaderovi imali u hrvatskim i austrijskim bankama. Blokirano je i 800 tisuća kuna, koliko je položeno na 20 računa Sanaderove starije kćeri Petre i oko pola milijuna kuna na 14 računa mlađe kćeri Brune. Zbirka umjetnina vrijedna je oko 1,2 milijuna eura, a zbirka satova oko 190 tisuća eura.

Na inzistiranje novinara da odgovori kako će platiti ako mu je imovina blokirana, umjesto Sanadera odgovorila je njegova odvjetnica Jadranka Sloković:

‘Pa iz blokirane imovine. Zar vi ništa ne razumijete?’

Sanader je dodao: ‘A tko kaže da će biti pravomoćna presuda?’

Bivši premijer osuđen je jučer za ratno profiterstvo u aferi Hypo na dvije i pol godine zatvora. S obzirom na to da je u pritvoru i na izdržavanju kazne proveo toliko vremena, neće ići u zatvor. No ukoliko presuda postane pravomoćna, državi mora vratiti 3,6 milijuna kuna.

Sanader na ponovljenom suđenju u slučaju Ina-MOL, ponovno odbacio optužbe da je od direktora MOL Zsolta Hernadija primio mito kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini. Hernadi je trenutno nedostupan hrvatskom pravosuđu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Kopaju joj jamu: Paprena zamka sprema se za Kolindu

>>> NASILJE NA GRANICI: Migranti u Maljevcu gađali hrvatske policajce kamenjem

>>> Ovo je 200 najčešćih prezimena u Hrvatskoj, provjerite je li i vaše među njima!

Komentari

Komentari