Utorak, 25 veljače, 2020

Pročitajte reakcije na FB stranici HDZ-a na objavu o odluci Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”

Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike izjavila je u srijedu da je to stranačko tijelo jednoglasno podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije ocjenivši kako je ona “zakonodavni okvir u kojem se jača zaštita žena od nasilja u obitelji i vrlo vrijedan dokument”.

Službena Facebook stranica HDZ-a prenijela je priopćenje Zajednice žena i ministrice Murganić uz sljedeći komentar:

“Članice su raspravile predloženi dokument i u skladu sa svim orijentacijama iz Programa HDZ-a složile su se da je to zakonodavni okvir u kojem se jača zaštita od nasilja nad ženama i u obitelji. Vrlo vrijedan dokument te smo ga podržali. Razlog – svjesni smo činjenice da je nasilje itekako prisutno u društvu. Napomenut ću da je upravo Vlada Republike Hrvatske – kada je HDZ bio na vlasti – donijela dokumente u kojima se jasno izrazilo opredjeljenje protiv nasilja i protiv diskriminacije.”

Objava je izazvala čitav niz negativnih komentara te među komentarima gotovo da nema odobravanje i podrške predsjedništvu Zajednici žena “Katarina Zrinski”, a ovo su neki od njih:

Ovo su samo neki od njih:

“Ma tko ste vi da u ime članstva Katarine Zrinske podržite konvenciju! Ja sam članica,i u moje ime ne donosite odluke! Dobro ste se uglavile u ministarstva i sad se dodvoravate! Dali se možete pogledati u ogledalo???”

Objavu je komentirala braniteljica, dozapovjednica “Zbora hrvatskih umjetnika Split” Ivanka Luetić Boban “Oglasile su se… mislim …zadnje u državi…….a puno bi bilo bolje da nisu.
Da mi je bilo čuti tu raspravu.”

“Koliko sam upućena, nigdje, ni u jednoj teritorijalnoj organizaciji ZŽ Katarina Zrinski NIJE provedena NIKAKVA rasprava/usuglašavanje stavova, nego se jednostavno sastalo Predsjedništvo i donijelo odluku. Nije li to tzv. “demokratski deficit”? Premijer Plenković se izrijekom zalaže za “zaštitu žena”? Nije li ovakvim postupanjem upravo perpetuiran mit i stereotip žena kao krotkih, poslušnih, koje ne misle “svojom glavom” i prenesena poruka: “ne talasaj”?”

“Ovo je stvarno kap koja je prelila čašu. Žene koje stvarno trpe nasilje nisu zaštićene i neće ih zaštititi nikakva ratifikacija konvencije, nego će se ovime samo još više zaštititi manipulatorice.”

“Da je živa Katarina Zrinski bi vas se odrekla. Glavu dajem da nijedna od tih baba Istanbulsku konvenciju nije ni pročitala niti razumila, ali su je klimavice prihvatile. Sramite se imena koje nosi vaša zajednica.”

Na pitanje jedne komentatorice “A šta su o tome rekle gradske i županijske organizacije Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski…???”, druga je odgovorila “Nas nitko nije pitao!!”

“Žena je sve crvenija…sličnu boju lica je imao i Polančec…nije njima lako..lagati muljati ne može to svako”

Komentari

Komentari