Četvrtak, 9 srpnja, 2020

NOVINAR NACIONALA BOLNO IZOKRENUO ISTINU O OBITELJI STIVA CULEJA, PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

U  tiskanom izdanju Nacionala u najavi je novinarski članak naslova „Kako je Porezna uprava u mandatu Zdravka Marića oprostila porezni dug supruzi Steve Culeja, koji je sad s Marićem na istoj izbornoj listi“. Ništa tu ne bi bilo sporno kada bi novinar Nacionala odradio svoj posao do kraja. Drugim riječima rečeno, kada bi novinar nepristrano ispitao cijelu situaciju, a ne insunirao nekakve Culejeve propuste.

Naime, Stiv Culej nije učinio nikakav propust, a još manje na račun države. Upravo danas Culej je podnio kaznenu prijavu zbog iznošenja lažnih vijesti o njegovoj obitelji. Istraga je u tijeku. Podnositelj Culej nije bio u prilici iznijeti svoju stranu priče koja je itekako zanimljiva, jer medijski napad dolazi trenutku kad Stevo Culej STIV podže javnu svjesnost o blokiranju Srbije na putu u EU dok se ne plati ratna šteta i odšteta. Culej, između ostalog, postavlja i pitanja o financiranju medija koji se bave antihrvatskim sadržajima, a financirani su sredstvima hrvatskih poreznih obveznika.

Istine radi ispitali smo točnost navoda tjednika Nacional.

Stiv Culej nikada nije imao porezni dug prema državi. Radi se od nelokalnom „dugu“ njegove supruge. Navodni dug Stevine supruge Mitre iz 2017. je nelokalan ili kako ekonomska teorija kaže nije nastao u novcu M0, nije niti u M1, nego  prema nereguliranoj obavezi koja je prestala važiti. Prevedeno na jednostavan jezik Hrvata, Stevina supruga je vodila poslovanje u okviru malog ugostiteljstva i teško oboljela.  Prije odlaska u bolnicu nije stigla obaviti sve odjave i gomilao se nepostojeći dug. Kad je uopće saznala za njega, a tih godina je prema starom SDP-ovom modelu išla kamata na kamatu zatezno 16%, već se poprilično nagomilalo nepostojećeg novca. Dio je zatvoren preko pozajmice u gotovini, iako to nije morala učiniti, a dio je sukladno važećem zakonu otpisan. Kao i mnogi drugi obrtnici koji su se našli u ovakvoj ili sličnoj situaciji, Mitra Culej je kao potpisnica ugostiteljstva platila ceh loše postavljenog sustava za obrtnike po kojem doslovno ne smijete nikad biti bolesni, pogotovo na duže vrijeme.

Podsjetimo kako je Mitra Culej u to vrijeme zaposlila dvojicu hrvatskih branitelja u svom ugostiteljstvu. Nažalost, obojica su imali prometnu nesreću u kojoj je jedan preminuo na Culejevim rukama, dok je drugi, bivši pripadnik HOS-a, u teškom stanju prevezen u bolnicu. Liječenje pripadnika HOS-a potrajalo je više od pola godine. Sve se to događalo u vrlo kratkom vremenskom razmaku, a za tri nesreće u nizu; teška bolest Mitre, smrt hrvatskog branitelja i teška ozljeda pripadnika HOS-a, netko još uvijek smatra kako Culejevi moraju opet nešto platiti.

Danas nitko iz obitelji Culej ne duguje ništa, čak su i u pretplati u Ministarstvu financija.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Je li ovo normalna zemlja? KAJKIĆA RATNI ZLOČINAC S OVČARE PRIJAVIO DORHU JER JE JAVNO OBJAVIO PRIJETNJU KOJU JE PRIMIO OD NJEGA!
>>> Kakav preokret u slučaju Ivana Perišića i Bayerna; ako je ovo istina onda je hrvatski reprezentativac u velikim problemima
>>> NJEMAČKA STAVLJA RAMPU ZA RADNIKE IZ SRBIJE I BIH: “Čeka ih kriza, masovno će navaliti u Njemačku, a imamo previše svojih nezaposlenih”
>>> EKONOMSKA KATASTROFA NAKON IZBORA: MORAT ĆEMO SE ZADUŽIVATI 6 MILIJARDI KUNA SVAKI MJESEC?
Komentari

Komentari