Četvrtak, 2 travnja, 2020

ONI NE MRZE! ”BALAVO SMEĆE” I ”SOTONIN OKOT”!? ..a ima samo 14 godina

Nekad mi je žao što nisam studirala psihijatriju jer me se to čini najpotrebitijim s obzirom na društvo koje nas okružuje. Zahvaljujući komunističkom pamfletu tzv. “Slobodnoj Dalmaciji” u posljednja tri dana zabilježen je veći broj zombie ispada. Tako su sve redom “pristojni” antifašisti i “borci za ljudska prava” na web stranici Slobodne opleli po 14-godišnjem ditetu koje pukim slučajem piše knjigu o Bleiburgu i usput ga nazvali “balavim smećem” i “sotonskim okotom”, a nisu se libili komentirati i njegovu dob, fizički izgled i naravno “problematično” misto stanovanja – Imotski. S obzirom na to da je mali u tom intervjuu spomenuo mene, na to se sinoć nadovezao lik po imenu Vito iz Šibenika koji je povodom intervjua jednog djeteta odlučio opaliti po meni nazvavši me “jadnom čipiranom lutkom” i usput slagao da je nekoć sa mnom komunicirao i da sam ga blokirala.

S obzirom na to da mi ime čovika nije bilo poznato, provjerila sam njegov profil i vidjela da mi je poslao zahtjev za prijateljstvom koji nisam ni primijetili niti prihvatila, a s dotičnim nikada nisam bila u bilo kakvoj komunikaciji, pa ga tako nisam ni blokirala. Onda su neki drugi ljudi naveli da se radi o liku opsjednutom zavjerama, urotama, vanzemaljcima među nama i ludostima u različitim formama. E, ali ni to sve nije bilo dovoljno pa se u čitavu stvar uključio Miljenko Hajdarović, urednik jednog povijesnog portala i još jedan veliki borac za ljudska prava koji je opalio po mom suradniku Stipi Piliću nazvavši ga negatorom holokausta. Naravno, borcu za ljudska prava potpuno je nebitno to što Stipo Pilić uopće ne proučava povijest Židova niti je o holokaustu ikada pisao, pa samim tim niti može biti – negator.

Ali, ni tu priča ne završava jer se u raspravu uključila još jedna herojčina bez imena i prezimena, skrivena iza tipkovnice, koju su toliko zaboljeli moji radovi da je najjače što je mogao smisliti to da sam ja – kvazipovjesničar (iako sam za razliku od dotičnog naoružana većim brojem diploma). Do kraja dana očekujem još barem 2-3 zombija i ako ih ne bude, totalno ću se razočarati. Naravno, upalo nam je u oko da se svi ovakvi koji laju po portalima i Facebooku nikad nama ne pojavljuju na oči. S obzirom na to da uskoro imamo predstavljanja knjige, eto im sjajne prilike da se nacrtaju i kažu što imaju, onako junački i ljudski bez dlake na jeziku, u duhu pravih revolucionara. Ovakvim uzaludnim kokodakanjem samo ostavljaju još lošiji dojam o sebi jer ne samo da su zadojeni mržnjom prema sve što hrvatski diše i prema svakom tko do svog naroda drži, nego izgledaju kao najgore kukavice i pobjegulje dok u banju, iza zatvorenih vrata pjevuše o stotinama ofenziva.

Blanka M.Matković

Komentari

Komentari