Utorak, 7 travnja, 2020

Mrsić: Ne bojim se sankcija i iz SDP-a nikad neću otići

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić poručio je u petak kako se ne boji sankcija te kako iz SDP-a nikada neće otići, a ocijenio je i kako čelnik stranke Davor Bernardić nije jedini odgovoran za cijelu situaciju te da odgovornost snose i Predsjedništvo i Glavni odbor jer su to tijela koja trebaju reagirati ako procjene da situacija nije dobra.

“Ja smatram da u demokratskoj stranci pluralizam mišljenja, stavova, samo doprinosi da stranka iskristalizira što bolje stavove koje može komunicirati prema građanima. Prema tome nikakvog straha nemam”, rekao je Mrsić na konferenciji za novinare u Saboru.

Komentirajući izjavu šefa SDP-a Davora Bernardića da tko nije zadovoljan ode, Mrsić je uzvratio kako je SDP njegova stranka. “Ja iz SDP-a nikada neću izići niti će SDP izići iz mene. Prema tome ja se nisam vidio u toj rečenici, ali smatram da je to rečenica neprimjerena osobi koja je na čelu stranke. To je izjava koja diskriminira na ‘moje i tvoje’, ‘naše i vaše'”, rekao je.

“Kad sam govorio o stanju u stranci na Glavnom odboru upozorio sam da stanje u SDP-u nije dobro, a to su ovih dana potvrdile i ostale kolege. Bez obzira na naša unutarnja previranja mi ne smijemo zaboraviti našu glavnu funkciju, upozoravati vladajuće na stvari koje ne rade dobro i nuditi rješenja. Moj se stav nije promijenio. Mislim da je u SDP-u potrebno u ovom trenutku jedinstvo i razgovor sa svim članovima stranke da oni daju svoja mišljenja o tome što se događa u SDP-u i kako bi SDP trebao ići dalje”, rekao je Mrsić.

Na pitanje o medijskim nagađanjima o opozivu predsjednika stranke, Mrsić je kazao kako u stranci postoji način kako se izabire predsjednik i način kako se opoziva. “Prema tome, hoće li ta inicijativa krenuti ili ne, o tome nemam nikakvih niti saznanja niti incijativa da se to pokrene na taj način”, zaključio je SDP-ovac.

SDP-u je, smatra,  naštetilo nečinjenje i lutanje u odlukama. Nedonošenjem odluka propustili smo puno stvari proteklih mjeseci gdje smo mogli jasno iskazati stav SDP-a: oko Ine, bivšeg ministra Barišića, fašizacija Hrvatske, Agrokora…. To su teme koje su naštetile rejtingu stranke i ono o čemu treba razgovarati, poručio je.

“Predsjednik SDP-a je trebao biti glavni predvoditelj tih inicijativa i glavni koji je te inicijative trebao komunicirati sa javnošću, građanima i članovima stranke i to nije uspješno napravio. No, bez obzirao što imamo problema u stranci ne smijemo zaboraviti našu glavnu ulogu, a to je upozoravati na probleme i nuditi rješenja građanima”, istaknuo je.

Na pitanje o tome tko vodi SDP – Bernardić ili Komadina, uzvratio je kako se u ovom trenutku može reći da se ne zna tko vodi stranku.

“Gospodin Bernardić nije jedini odgovoran za ovu situaciju. Odgovornost za ovu situaciju snose sve više i Predsjedništvo i Glavni odbor jer su to tijela koja trebaju reagirati ako procjene da situacija nije dobra”, rekao je Mrsić.

Mrsić je konferenciju sazvao kako bi predstavio inicijativu o povećanju mirovina koju je SDP uputio u saborsku proceduru. “Nadamo se da će naša inicijativa uroditi plodom i da će svi koji odu u mirovinu, a rođeni su nakon 1962., imati veće mirovine, a ne manje kao što predviđa sadašnja Vlada”, rekao je./Hina/

Foto: Fah

Komentari

Komentari