Utorak, 4 kolovoza, 2020

“Bez medija, Plenković i ostali slugani bi izgubili izbore”

Iz Hrvatske će biti protjeran jedan ruski diplomat, što je na press konferenciji najavio Predsjednik Vlade Andrej Plenković, tvrdeći da je Hrvatska uvjerena u odgovornost Rusije za trovanje u Velikoj Britaniji.

“Ne podržavam Plenkovićevu odluku da protjera ruskog diplomatu, ali to je nebitno zato što niti jedan domaći medij neće prenijeti moj stav. U našoj “demokraciji” medijski prostor mogu dobiti samo oni političari koji su na daljinski upravljač Washingtona i Brisela.

Iako imamo veliki broj internet portala, novina, televizija i radio stanica, ali zapravo uopće nema različitosti mišljenja i pluralizma. Postoji privid da postoje različiti mediji u Hrvatskoj jer imaju različite vlasnike, ali svi “pušu u istu frulu”.

Rasprava je dozvoljena samo po malom broju svjetonazorskih pitanja. Po svemu ostalom, pogotovo vezano uz vanjsku i monetarnu politiku – rasprave nema. To sve govori o stanju duboke neslobode i servilnosti našeg društva, našoj dubokoj ovisnosti i nemogućnosti upražnjavanja banalne stvari, poput ispoljavanja vlastitog mišljenja. Društvene mreže su čavao u lijes društvenoj kontroli i propagandi koja nas stalno uvjerava da su mediji slobodni, a jasno je odakle su kontrolirani. Onaj tko kontrolira medije – kontrolira i glave ljudi, zato je kontrola nad medijima tako važna. Bez nje, Plenković i ostali slugani bi izgubili izbore. Mediji više ne mogu lagati koliko istina dopire do malih ljudi.“, završava Ivan Pernar svoju izjavu vezanu za protjerivanje ruskog diplomate iz Hrvatske.

Autor: L. R./Logicno

Komentari

Komentari