Srijeda, 12 kolovoza, 2020

Komšić odgovorio Plenkoviću: Bosna se te ne tiče

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić za N1 je komentirao posljednja događanja na političkoj relaciji između Zagreba i Sarajeva, te je poručio da “ono što Hrvatska radi nije dobro”.

“Dobrosusjedski odnosi između BiH i Hrvatske, trebaju biti temeljeni na međusobnom uvažavanju i povjerenju, nakon čega se mogu otvoriti sva pitanja o kojima kao susjedi trebamo razgovarati. Međutim, ovo što radi Hrvatska prema Bosni i Hercegovini nije dobro, takva aktivnost poništava međusobno povjerenje i duboko zalazi u negiranje suvereniteta Bosne i Hercegovine, kroz negiranje njene suverene vlasti izabrane na izborima”, kazao je za N1 član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Podsjetimo, nakon zajedničkog pisma trojice bivših visokih predstavnika u BiH povodom uplitanja Hrvatske u unutrašnje odnose u BiH, uslijedile su brojne reakcije.

Hrvatski premijer Andrej Plenković kao i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH je reagiralo poručivši da “Hrvatska ne može odustati od problema svog naroda u svakoj zemlji”.

Komentari

Komentari