Nedjelja, 12 srpnja, 2020

JANDROKOVIĆ OPLEO PO PREDSJEDNICI: Ona je neozbiljna

Nakon što je premijer Andrej Plenković službeno i javno u izjavi novinarima odbio njezin prijedlog za sazivanjem zajedničke sjednice, oglasila se predsjednica. Komentirao je to u srijedu predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković oštar je prema predsjednici, javila reporterka N1 Katarina Brečić.

‘Do sada svaki put kad je bila ovakva situacija djelovao sam smirujuće. Između predsjednice i premijera ne smije biti tenzija… Ne mogu shvatiti predsjedničin potez. Imali smo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, i u isto vrijeme otišao je predsjednički zahtjev za sjednicom – poštom, bez da je to bilo priopćeno. Ne znam koliko je to ozbiljno, demografija je ozbiljan problem, takvoj temi treba pristupiti ozbiljno. Slanje dopisa nez priloženih materijala, bez objašnjenja što sadrže mjere – taj pristup nije ozbiljan’, kazao je Jandroković.

‘Ostavimo taštine po strani’

“Žao mi je što premijer nije prihvatio moju ispruženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u državi zbog dramatičnih razmjera demografske katastrofe koje nas je zadesila. Kad se tome pridoda 325 000 blokiranih građana, onda svatko kome je stalo do budućnosti hrvatske države mora biti svjestan da samo zajedništvom i nacionalnim konsenzusom možemo prevladati ovu iznimno ozbiljnu krizu. Pozivam Vladu i oporbu da iznađemo snage i mudrosti, ostavimo po strani osobne taštine i postignemo nacionalni dogovor o opstanku hrvatske države i nacije”, objavila je to u utorak na svojem Facebooku predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Komentari

Komentari