Srijeda, 21 listopada, 2020

Ivkošić: Teršelička treba pred sud – Trebalo bi je optužiti za ratni zločin

Vijest kaže – Documenta, koju vodi Vesna Teršelič, zahtijeva prijavu protiv Thompsona, jer  u pjesmi “Čavoglave” uzvikivao “Za dom spremni”.

No iz policije uzvraćaju da prijave neće biti i pozivaju se na nekoliko sudskih presuda u kojima optuženici zbog tog pozdrava nisu kažnjeni a i ističu kako su te riječi dio izvorne Thompsonove pjesme.

Nekoliko sam puta napisao kako bi Državno odvjetništvo trebalo optužiti Teršeličku za ratni zločin, jer je u vrijeme rata, pod maskom mirotvorstva, sa svojim društvom odvraćala Hrvate od obrane svoje zemlje, piše Milan Ivkošić/vecernji.hr.

Za njezinu Antiratnu kampanju (nikad valjda nigdje u povijesti u napadnutoj zemlji nije bilo antiratne kampanje) pozivi na jedinstvo Hrvata i na obranu bili su “nacionalna homogenizacija, militarizacija, političko instrumentaliziranje zločina i tolerirano bezakonje.”

Kad danas iz Documente traže da se prijavi Thompson, ne čini se to samo zato da se osudi ustaški pozdrav, nego i da se obnove uspomene na vrijeme kad je spremnost za obranu doma prokazivana kao zločin, pa da se postupalo po njihovim savjetima Hrvatska nikad ne bi bila obranjena ni oslobođena.

I svima drugima koji se tobože zgražaju nad benignim uzvikom koji je kao ratni poklič u obrani zemlje posve prirodan iskazuju svoj odnos prema suverenoj i samostalnoj Hrvatskoj za koju smo se izborili u ratu.

Milan Ivkošić/vecernji.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZAKLJUČAK RATNOG ZAPOVJEDNIKA: ‘Kolinda nije ni svjesna da je svojom kandidaturom Škori servirala pobjedu’
>>> PERNAR NEĆE KRSTITI DIJETE: Smetaju mu katolici
>>> ZAKON PREDVIĐA DO TRI GODINE ZATVORA: Zaustavi li vas policija, jedno je strogo zabranjeno
>>> IDETE LI NA TOALET BAREM JEDNOM U NOĆI? Provjerite možda imate ovu bolest
Komentari

Komentari