Nedjelja, 12 srpnja, 2020

HASANBEGOVIĆ: Zabrana grba HOS-a ili pjesme ‘Bojna Čavoglave’ bila bi ravna političkom samoubojstvu

“Ovo je bila vatrogasna mjera koja je trebala zadovoljiti interese Plenkovićevih ključnih koalicijskih partnera, prvenstveno Milorada Pupovca,” izjavio je u petak u Bujici dr. Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik i politički tajnik stranke Neovisni za Hrvatsku.

Ništa neće biti zabranjeno jer sudovi trebaju suditi isključivo temeljem zakona! Poznavajući Plenkovićev politički modus operandi, ovo će biti zaboravljeno već za nekoliko dana, a do idućih izbora više nitko neće ni spominjati zabrane – smatra dr. Hasanbegović uz napomenu da bi, kako je rekao, bilo kakva zabrana grba HOS-a ili pjesme ‘Bojna Čavoglave’ bila ravna političkom samoubojstvu.

RASPRAVLJATI O HOS-u KAO LEGALNOJ POSTROJBI HRVATSKE VOJSKE – BIZARNO JE!

“Tzv. Dokument dijaloga već sam nazvao intelektualnim nedonoščetom, personifikacijom političke filozofije gospodina Plenkovića – izbjegavanja mišljenja ili jasnog stava o bilo čemu i zadržavanje vlasti isključivo zbog vlasti,” uvodno je analizirao Hasanbegović.

– Hrvatska država trebala bi se konačno suočiti s polustoljetnom jugoslavenskom komunističkom vladavinom i ukloniti njene simbole, a jedini stvarni razlog za donošenje odluke o formiranju ovoga Vijeća bila je nametnuta i nepostojeća afera HOS-ove ploče, ploče poginulih pripadnika jedne zakonite postrojbe Hrvatske vojske u jednom hrvatskom gradu.

Tada je Plenković popustio pritiscima svojih koalicijskih partnera, Pupovca i onoga što se naziva HNS. Umjesto da sukladno europskim praksama raspravljamo o posljedicama komunističke vladavine, mi raspravljamo o bizarnoj stvari – može li simbol zakonite hrvatske ratne postrojbe biti istaknut bilo gdje u Hrvatskoj?!

HRVATSKOM VLADA KARTEL POSTKOMUNISTIČKIH OLIGARHA! 

– Plenković se često poziva na Platformu europskog sjećanja i savjesti. Upravo iz svog bruxelleskog habitusa, trebao bi biti provoditelj koncepta te iste platforme, a podsjetio bih da ja ista Platforma nedavno objavila izvješće u kojem stoji rečenica: “Danas iza demokratske fasade vlada kartel postkomunističkih oligarha koji je preuzeo vlast nad državama, strankama i medijima…” Hrvatska je klasičan primjer takvog stanja.

Hasanbegović je kritizirao i Arhivski zakon Nine Obuljen-Koržinek.

“Zakon omogućuje da se otvoren arhiv, perfidnim ograničenjima ponovno zatvara. Potpuno je jasno kome je to u interesu – dubokoj državi koja svoj društveni položaj i moć i 2018. godine temelji (od akademskih položaja do poslovnog svijeta i gospodarstva) isključivo na baštini jugoslavenskog komunizma, to je taj kartel postkomunistčkih oligarha,” kazao je gost emisije.

Komentirao je i zaštićene najmoprimce, odnosno Zakon o najmu stanova kojega sada usvajamo, kako je rekao, isključivo zbog presude Europskog suda za ljudska prava.

“Tu imamo paradoks primjetan kod svih hrvatskih vlada. U svim važnim pitanjima hrvatske vlade postupaju kao izvršitelji bruxelleskih središta moći i provoditelji tuđih naloga, jedino im se probudi suverenistički instinkt i nerv kada trebaju provesti naloge o poništavanju različitih nepravdi iz razdoblja jugoslavenske komunističke vladavine. ‘Suverenisti’ smo samo onda kada treba vratiti oteto privatno vlasništvo i kada treba bojkotirati odluku o izručivanju samovidljivih glava komunističkog terora, mislim na slučaj Perković i Mustač…”

Komentari

Komentari