Davor Bernardić smatra da Vlada mora plaćati kazne savudrijskim ribarima

Podsjetio je da SDP ima dva vrlo jasna zahtjeva prema premijeru, vezano uz arbitražnu odluku, a to je da se jasno kaže što je Hrvatska dobila, a što izgubila i da se predstavi strategija izlaska iz te krize.

Zagreb, 10.11.2017. - Sjednica Hrvatskoga sabora nastavlja se raspravom o SDP-ovoj inicijativi za pokretanje pitanja povjerenja Vladi zbog slučaja Agrokor. Na slici Davor Bernardić. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Prvi čovjek SDP-a Davor Bernardić u subotu je u Krapini zatražio od Vlade RH da podmiri sve eventualne troškove ribarima kad dobiju kazne sa slovenske strane, piše Hina.

Bernardić pun ideja 

Bernardić je u Krapini, gdje je posjetio lokalnu organizaciju SDP-a i predstavio SDP-ov Plan za mlade, na pitanje novinara da komentira to što su Slovenci ovih dana poslali kazne hrvatskim ribarima uputio kritiku Vladi da nije riješila taj problem zadnjih godinu dana.

Od Vlade očekuje da podmiri sve troškove hrvatskim ribarima i da ni na jedan način njihova sudbina i sudbina njihovih obitelji bude ugrožena.

Podsjetio je da SDP ima dva vrlo jasna zahtjeva prema premijeru, vezano uz arbitražnu odluku, a to je da se jasno kaže što je Hrvatska dobila, a što izgubila i da se predstavi strategija izlaska iz te krize.

“Nije dovoljno otići na sastanak sa Cerarom. Nakon toga napraviti PR efekt gdje dođu dvojica premijera i gdje svaki drži svoju stranu. Dakle, Hrvatska treba ozbiljnu Vladu, ozbiljne političare i ozbiljnost u rješavanju problema. Treba napokon početi i raditi. U godinu i pol dana ništa nisu napravili. Samo guraju stvari pod tepih. 2016. su došli, 2017. je prohujala sa vihorom. Sada je 2018., a oni i dalje nemaju niti ideje niti vizije niti plana. Ovo je Vlada skandala i afera”, zaključio je Bernardić.

Obrušio se i na Ilčića

Na novinarsko pitanje smatra li da bi Ladislav Ilčić trebao dati ostavku zbog svojih posljednjih izjava i kako komentira ograđivanje premijera i ministrice kulture porukom da je te izjave Ilčić dao kao predsjednik Hrasta, prvi čovjek SDP-a kaže da Ilčić treba što dalje ići od Vlade i politike.

“Kad tako nešto izjavite za žene izjavljujete da su žene bića drugog reda. To je slika i prilika ove Vlade. To su njihovi koalicijski partneri. Svaki dan je nova afera, svaki dan je novi skandal. Ja se pitam da li u toj Vladi ima itko tko nije pod aferom, u sukobu interesa ili pod skandalom”, upitao je Bernardić te podsjetio na, kako je rekao, “zadnju svinjariju” vezanu uz obrazovnu reformu gdje su se na natječaj javili ljudi koji su falsificirali uvjete natječaja. Ti ljudi, kaže, provode obrazovnu reformu i mladima bi u Hrvatskoj trebali osigurati bolju budućnost.

“Kako falsifikatori mogu djeci osigurati bolju budućnost? Jedino što mogu reći je da Plenković štiti falsifikatore i prepisivače i da je očito da je u HDZ-u prepisivanje opet u modi. Od prepisivanja diplomskog rada, prepisivanja radova do prepisivanja natječaja”, rekao je Bernardić.

Dodao je da ima jedan savjet za vladajuće da ako već trebaju prepisivati neka prepišu od SDP kao što to već neki sada čine.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.