Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

ŽUPLJANI OGORČENI: Mladići na crkvi zakačili tri muslimanske zastave

Katolička župa podnijela je kaznenu prijavu protiv skupine pojedinaca koji su tijekom poslijepodneva 9. veljače objesili zastave Alžira, Tunisa i Maroka na krovu crkve Saint-Jean-Baptiste u Albiju u južnoj Francuskoj.

Počinitelji su uklonili zastave i pobjegli s mjesta događaja prije nego je stigla policija. Iako je napravljena minimalna šteta prilikom penjanja na krov, svećenik to smatra “ozbiljnim problemom i nepoštovanjem prema kršćanima i njihovim bogoštovnim prostorima”.

Župljani su događaj nazvali “provokacijom u kombinaciji s glupošću i zlonamjernošću protiv zdanja koje ima dosta simbolike”.

Iako je vjernička zajednica, sa svećenikom na čelu, podnijela kaznenu prijavu pozvali su na “mirne reakcije na incident”.

Inače, Henri de Beauregard, odvjetnik katolika koje su 19. siječnja u gradu Caenu u sjevernom dijelu Francuske, u autobusu napali ljevičarski ekstremisti, rekao je da incident postavljanja zastava ima “jaku simboliku, veliko nasilje te priziva kvazi-vojni način nadmetanja u postavljanju zastava”.

Klima u Francuskoj postaje zabrinjavajuća i zbog toga se Crkva postepeno počinje okretati sudovima. Istraga će omogućiti otkrivanje onoga što su ti mladi imali na umu kako bi se razlikovale “provokacije od namjernih političkih radnji”.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> BILA BI TO NAJLUĐA NOGOMETNA PRIČA GODINE: Nećete vjerovati u kojem je klubu Mandžukić mogao završiti
>>> ŠTO SE DOISTA DOGAĐA S MIGRANTIMA NA GRANICI? Policajac s lica mjesta: ‘Evo vam istine!’
>>> STIGLA PRESUDA ZA RATNI ZLOČIN NAD HRVATIMA: Evo imena monstruma koji su mućki ubili 75 civila!
>>> SULTANU OČITALI BUKVICU: Rusija odgovorila Erdoganu na uličarski prijedlog – Ostavite nas „jedan na jedan“ u Siriji
>>> ‘Tko je ovdje lud? Za pranje suđa traže sedam tisuća kuna, a neiskusni kuhari zahtijevaju plaću od osam tisuća kuna’
Komentari

Komentari