Subota, prosinac 7, 2019

ZRAČNA LUKA ZAGREB: 365 DANA INCIDENATA I KAŠNJENJA LETOVA! Novinare ”uče” pisati, a za nagradu ih šalju u Pariz

28. ožujka 2017. poletjeli su prvi zrakoplovi s novog terminala Zračne luke Zagreb. Iz Uprave se hvale dobrim rezultatima, no, očekivano, ne i nizom skandala. Zanimljivo je i kako je nedavno u organizaciji Zračne luke, kojom upravljaju Francuzi, održana “Press akademija”. Na njoj su novinari podučavani o izazovima izvještavanja iz Zračne luke. Uz podučavanje ide, tvrde naši izvori, i besplatan put u Pariz na nekoliko dana. Zanimljivo je kako se iz Uprave nisu pohvalili i zadnjom tehnološkom inovacijom. Naime, nedavno je zbog snijega zgrada stara čak 365 dana “procurila”, a sve je sanirano bušenjem rupe iz koje se voda slijevala u kante.

PRVA GODIŠNJICA

365 dana je prošlo od poletanja aviona s novog terminala Zračne luke Zagreb kojom će još 29 godina upravljati MZLZ (francuski koncesionar).

Priopćenjem se, među ostalim, hvale dobrim rezultatim – ‘U prva tri mjeseca ove godine 12 posto je više putnika nego u istom periodu lani’.
Hvale se i dolaskom novih avio-kompanija, kao i najavom zaposlenja novih djelatnika.

No, ni jednom rječju se nisu osvrnuli niti na jedan od brojnih incidenata koji su zapravo obilježili prvu godinu novog terminala Zračne luke Zagreb.
Među ostalim, prisjetimo se pucnjave zaštitara, zatim kada je Zračna luka bila zatvorena tijekom cijele noći, pa je avion morao sletjeti u Rim.
Prisjetimo se kada je pilot rekao na razglas kako nitko nema za ukrcaj prtljage, pa je let kasnio više od sat vremena.
Prisjetimo se i slučaja kada se vozilo za prtljagu zabilo u avion.
Prisjetimo se i dva vrlo ozbiljna sigurnosna propusta–vozikanje pijanog vozača po stajanci, i putnika koji je kasnio na let, pa se eto snašao. Naime, stisnuo je gumb za opasnost, otvorio ‘gate’, i maltene na silu ušao u avion!

ZGRADA STARA GODINU DANA ‘CURI’

Zanimljivo je kako se iz Uprave MZLZ-a / Odnosa s javnošću nisu pohvalili ni zadnjom ‘tehnološkom inovacijom’. Naime, iz slika koje nam je poslao gledatelj, a kako doznajemo i od naših izvora-zgrada stara čak 365 dana za vrijeme nedavnog snijega je ‘procurila’. No, snašli su se. Naši izvori tvrde kako je Uprava naložila da se probuši strop, odnosno napravi rupa kroz koju je postavljena cijev, a voda se slijevala u kante koje su, pak, stalno morali nosikati ljutiti djelatnici. Prizorom su bili iznenađeni i putnici, pogotovo ‘domaći’ upućeniji. No, nije na putnicima da znaju kako je rok gradnje novog terminala probijan nekoliko puta, a cijeli projekt je težak 300 milijuna eura. Tako je nakon nekoliko probijenih rokova zgrada očito ‘skrpana’ jer kako drugačije objasniti da ‘curi’ nakon 365 dana od otvorenja.

 

KAŠNJENJE LETOVA

No, nisu se u priopćenju pohvalili ni, kako tvrde dobro upućeni, velikim kašnjenjem letova. Naime, u odnosu na staru zračnu luku, tvrde naši izvori, sada se, gledajući ukupne statistike letova svih avio-kompanija kasni čak 200 posto više nego prije!

NOVINARE ‘UČE’ PISATI, A ZA NAGRADU IH ŠALJU U PARIZ!

Kada su Odnosi s javnošću MZLZ-a u pitanju, prisjetimo se kako su se oko spomenutih incidenata nekada poprilično kasno očitovali, a u nekim situacijama su i ‘mijenjali priču’.
No, kako su novinari samo izvještavali, odnosno radili svoj posao, izgleda da se ni Upravi niti Odnosima s javnošću nisu sviđali brojni izvještaji, pa su se, ususret današnjoj prvoj godišnjici sjetili nedavno organizirati ‘Press akademiju’, i to za 12 odabranih novinara. A, kako piše, cilj te male novinarske škole je ‘podići razinu informiranosti novinara’ i ‘uspostaviti bolji odnos s novinarima’.
No, naši izvori tvrde kako upravo tih 12 odabranih novinara, 10. i 11. travnja ove godine ide besplatno u Pariz, i to na nekoliko dana.

Ako su odabrani novinari dobili Pariz, na nekoliko dana, možemo samo nagađati što su onda tek njihovi urednici.

Izvor: Z1tv

Komentari

Komentari